Tentatrubbel.

Hör här!
Hemtentan jag suttit och slavat med i veckan är från kursen Rehabilterande Samtal som kompuppgift för att jag inte befann mig i Sundsvall den 7-9 juni. För det första är det en lite för jävligt maffig kompuppgift för tre missade föreläsningar, speciellt med tanke på att slutresultatet ska landa på 13-15 sidor ordbehandlad text medan de som var på föreläsningen endast behövde diskutera lite med bänkgrannen. Det är alltså inga lätta uppgifter vi snackar om; det är analysera och diskutera, exemplifiera och motivera, utveckla och jämför, ifrågasätt och referera, kurslitteratur och referenslitteratur, kritisera och granska. Asklurigt to be honest. Himla kul, men asklurigt.

I ett delprov i hemtentan refererar de till ett särskilt föreläsningsdokument som är utlagt på plattformen. "Se föreläsning sida 3", "Utred ansiktsuttryckens känslor på sida 8 i föreläsningsmaterialet" osv. Så långt allt fint. Men dokumentet går inte att öppna! Lade ut en förfrågan på plattformen tidigare i veckan om det var meningen att det inte skulle gå att nå, och det enda svar jag fått är ett fastställande från andra elever att de inte heller kan öppna filen. Jag tog ju då för givet att det alltså bara var ett dokument med cookies eller vadsom som inte var menat att hamna i föreläsningsmappen alls. Men så är det alltså inte.
Och nu sitter jag med mitt sista delprov som är helt baserad på en föreläsning jag inte varit på och inte kommer åt anteckningarna ifrån. Och ja, tentan skall lämnas in imorgon.

Wish me luck.

on and on

Bokmalen fortsätter.

De senaste genomlästa: (förutom Östermalmsmorden som jag nog skippar helt efter bara 3 kapitel)
En doft av apelsin av Joanne Harris, och Frank Anderssons själbiografi Frank - sanningen om lögnerna.

Såhär säger baksidestexten om En doft av apelsin:

"Dunkla händelser, kärlek och svek finns nedskrivna i den hemliga receptsamling som är Framboise Simons enda arv från sin mor. Boken har hon med sig när hon under falkst namn återvänder till sitt barndomshem i den lilla byn vid Loireflodens strand där hon startar ett crêperie. Ingen i byn vet vem den mystiska änkan egentligen är. Att hon köpt den fallfärdiga gården och rustat upp den betrakas med respekt.
Men det förflutna hinner upp henne, med minnen från uppväxten i skuggan av den dominanta modern och upplevelserna under kriget och ockupationen. Ju mer hon fördjupar sig i moderns dagbok desto klarare träder bilderna fram från en tragisk barndom i krigets skkugga och dramatiska händelser som ännu ger återklang i byns dagliga liv."

En jättevacker bok om en liten bortglömd by i Frankrike, från ockupationens nazism men också från återkomsten som gammal kvinna. Språket är vackert, maten och dofterna centralt. Dessutom verkar kronologi inte existera i författarens vokabulär, det kastas än hit och än dit. Som Mikaela gillar, of course. Vet att jag varit sen att läsa denna kioskvältare, men den var väl värd att väntas på. Sötis.

Och angående Frank Anderssons memoarer har väl de flesta redan hört skvallret. Sanningen om lögnerna lyder titeln och trots att jag ju är lite partisk då jag alltid tyckt bra om herr Andersson är boken lättläst och väldigt, väldigt charmig och framförallt väldigt rolig. Med tanke på alla historier den gamle brottaren råkat ut för vet man faktiskt inte vad som är sant eller inte. Hör här! inleder nästan varje episod, och många förklaringar till medias utspel blir det. Men den är också väldigt personlig, blödistårarna brände mer än än gång på fröken Nilsson, ärligt skriven och när den stora hemligheten avslöjas i bokens sista kapitel riktigt känner man hur bjässen Andersson tappar ett berg från bröstet. Att förordet är skrivet av Filip & Fredrik, och att diverse anekdoter om författaren redogörs i korta texter av andra vänner insprängt bland kapitlena gör bara boken ännu mer personlig och äkta.
Sötnöt Andersson. Han är mysig. (Trots att han umgås med bossen Möller.)

                                                  


Under tiden skriver jag vidare på tentan, tro det eller ej, och har påbörjat nästa självbiografi ute i solsängen. Dagarna känns långa, tillgängliga. Mina dagar! Mina timmar! Gängkriminalitet handlar det om nu. Nya boken alltså. Big surprise fröken.Så kommer natten.

Uff. Stel och öm i ryggen efter ett ryggpass på gymmet och flera timmars tentaskrivande i fel ställning. Skulle behöva en rejäl ryggsträckning från pappa.

Skriver just nu om tystnadstolkning och samtalsbemötande, dricker te och lyssnar närenstjärnafallerdåvetmanattdenfannsfördenlyserstarkastnärdendörpåvägtillnågonstans.
Händerna luktar räkskal och jordgubbar, jordgubbar som fina M kom hem med två liter av. PluggtiderHEJHEJ, pluggtider. Närå. Det går åt och han vet det. Min fina M. (En liter om dagen these days. Knark.)
Det doftar gott av liljor från buketten på tv-bänken och färska nektariner från skålen på diskbänken. Imorgon ska jag klippa ner de blommor som fortfarande doftar. Och låna böcker.

Imorgon blir en hemmadag. Hemmadag och pluggdag, hur vädret än må misströsta. Och kanske en bok i solsängen. En tupplur i skuggan. En löptur på nässelstigarna.
Kanske. Den som lever får se.


stram i skinnet.

Vädret var snällt mot oss idag! Stekande het sol och lätt bris gjorde vår dag vid sjön helt perfekt - ett par svalkande dopp, medhavd lunch och en eftermiddagsglass senare är hon allt lite törr om skinnet. Och het om kinderna. Och varm i hjärtat.

Nu skriver jag referat över Clarence Crafoord och Per Revstedt. Eller ja, kanske snarare på deras teorier om professionell samtalskonst. Riktigt kul skrivning faktiskt, även om jag vet att det kanske inte låter så. Det mesta är basic och logiskt, men en del glödlampor lyser allt igenom. Och då blir det skoj.

Men snart blir det gymmet. Sen räkor. Har jag tur - och sätter lite jävla fart - hinner jag klart med en delskrivning till på tentan ikväll. Östermalmsmorden, som jag började läsa vid sjön, var ju ändå inget bra.


la playa!

Nu drar vi till sjön! Packar kylväskan full med lunch och vatten, picknickkorgen med tidningar, en ny bok och sköna strandfilten! (Att jag är totalt sönderbiten av både mygg och knott sedan rundan i Björket igår ger bara lite extra bölder till min smått knöliga kropp. Fast ont gör det förstås.)

Välkommen vackra sommar, du är efterlängtad!

(Och nej, jag kan inte säga det ofta nog: Jag älskar att vara ledig! Tentan går att skriva på kvällar. Och nätter med, för den delen.)


The day who went. Höhö.

Jag lyckades plita ner en asgrym analys av effekterna av professionella samtalsutföranden och en stor deluppgift från tentan kan nu strykas från listan. Grymt.

Annars har jag hunnit med att:
- Läsa ut Bodström.
- Påbörja och läsa ut underbara En doft av apelsin. Nej, har inte läst den tidigare.
- Betala en räkning. Det var ungefär så långt mina pengar räckte.
- Starta upp ett event om MP-reunion i sommar. In och OSA!
- Jobba undan lite coaching.
- Sola.
- Promenixa i ett mörkt och fuktigt Björket.
- Hitta inte bara en MP3 jag totalt glömt bort, utan även en tillsats som gör att man kan ladda nämnda MP3, OCH MP3:n jag brukar ha på gymmet. Hej musiken!

Antar att det är vad man kan kalla en bra start på veckan. Nu - sista kylskåpskalla jordgubben i magen, det sista isvattnet i strupen och bums i säng!


Just nu:

Läst ut Bodström. Gissade rätt mördare.
Sitter nu med en diskussionsuppgift om MI - motiverande intervjuteknik - och rehabiliterande samtal. Får man skriva en bok?
Inser så smått att jag faktiskt har tagit mig alldeles för mycket vatten över huvudet. Insikt är största steget.

Äh. Det här ska nog bli bra.


monday monday.

Välkommen, nya vecka! Ta mig i din famn! ... eller vänta, jag tar dig i famnen istället? Eller så kramas vi bara en stund på morgonen.

Ny vecka, nya tag! Idag ska jag sätta igång med min hemtenta är det tänkt. Synd att vädret tänkt annorlunda bara. Plugg på balkongen blir'e. Solen är mer än välkommen och sommaren ligger oanvänd framför oss! Åh, härliga sommar!

Förutom hemtenta ska jag läsa klart Bodströms Idealisten som jag påbörjade igår. När jag var yngre läste jag fruktansvärt mycket mest hela tiden, men sen gick det över i en filmobsession och nu blir det mest på sommaren jag läser. Och det känns som att årets sommarboksväljande har börjat... Påbörjade ju Küchen igår morse och läste ut den lagom till middagen, och framåt kvällningen tog jag tag i Bodström.
Det vart så illa att jag tog med boken till sängen - för att "bara läsa några sidor innan läggdags" - men kröp upp ur sängvärmen och in i soffan när det började bli för mörkt. Där satt jag sen till sent igårkväll, under duntäcket och med läslampan till enda sällskap och plöjde vidare i mörkret med en nattmacka och ett glas mjölk.
Och nu, nu har jag lite mindre än hälften kvar! Lagom småspännande, lättläst om inte annat - lättläst och lättsmält. Traditionell deckare, fast i översta kvalitéskiktet. Sommarläsning!

(Och jag gillar ju Thomas Bodström. Thomas Bodström verkar vara en jeffla fin kille. Fina värderingar och skinn på näsan. Gullunge.)
Faktum är att Lobbyisten och hans första biografi ligger på turlistan. Andra biografin ska visst vara lite smaskigare - får bli en Adlibrisbeställning snart...

Meen. Hemtenta var det ja.


PASTA

Alltså, jag älskar pasta. Jag hade kunnat leva på pasta. Jo, seriöst. LCHF i all ära, men pasta... näpp. Det råder ingen zucchinispaghetti och inget blomkålsmos i världen på!

M:s absoluta favoriträtt, next to oxfilé, är den pastarätt vi ätit ikväll. Spaghetti, grädde, bacon och ost. Och lök. Nyttigaste ever!
(Nja. Kanske inte. Men det tar ca 7 minuter att laga, det är det enklaste som finns - och det är ju så barnsligt jäkla gott.)

Och så slår det mig att alla mina pastasåser består av en grund på grädde och lök. Och ingen jäkla mellangrädde eller Minimat. Riktig vispgrädde ska det vara! (Och man steker i redigt smör, punkt och slut.)

Sen kan det variera. Och är man en pastalover OCH såsnörd så kan det mesta slinka ner. Som tärnad kycklingfilé och pesto. Eller strimlad fläskfilé, zucchini, paprika och ädelost. Eller kyckling, röd paprika och massa gul curry - och ett berg av salta jordnötter på toppen. Eller den franska kycklingsåsen med strimlad kyckling, riven morot, dijonsenap och lite curry. Nomnomnom.

Och om man trots allt är stark nog att motstå en rykande tallrik perfekt nykokt spaghetti, eller en kastrull med färsk fettucine, så kan man ändå köra LCHF och bara äta sås. Men då måste man slicka tallriken. Mer sås åt folket!Huvudregel: Ju tunnare sås, desto tunnare pastasort. Tjock, matig sås = kraftigare pasta.


Bokmal

Bokläsarsöndag.
Jag har precis läst ut Maria Küchens De behövande. Precis lagt den ifrån mig. Första Küchen-bok jag läst, men med tanke på att jag påbörjade den 294 sidor långa boken imorse tror inte det blir den sista.
Vackraspråketfinaordensnyggastilen.

Såhär står det om De behövande på bokens baksida:

"En ung kvinna flyttar med sitt nyfödda barn från Stockholms förorter till en skärgårdsö. Hon söker ett annat liv och finner styrka i sin självvalda ensamhet.
  Mannen hon hyr av är gammal och besviken. Motormannen kallades han förr, när han också var full av styrka och lust.
  I stan finns Niklas och Sara och Tommy, unga övergivna människor vars liv snart ska gå sönder.
  Dessa livslopp hör ihop sen förut, korsas, bryter med våld och kärlek in i varandra. Högt över allt svävar örnarna; ser allt, bryr sig inte. Bilar och människor flyttar sig fram och tillbaka där nere, det ser ut som en lek - en lek med liv och död."

Kapitlena är korta, en del bara en mening långa. Språket är poesi uppblandat med spänning och en viss skräck för vad som komma skall. Men man fortsätter att läsa, och det är jobbigt att det inte går fortare.
Tidsperspektiven snurrar runt varandra, nutiddåtidåratalsedansläktingarssläkthistorier. Men på nåt sätt hänger allt ändå ihop, på de mest makabra vis.
En riktig Mikaela-bok. En riktig Mikaela-bok för en riktig bokläsarsöndag.
En bokläsarsöndag och pastasöndag och istekokarsöndag. Hepphepp!

                           


söndagslek.

Söndag.
Jag har träningsvärk i ryggen sedan jag lekte med systerbarnen igårkväll.
Äggen kokar på spisen för en sen frukost, men magen har varit mätt på carpacciooxfilédulcedeleche och inte börjat prata förrän nu.
Darling sover sovmorgon, kan han vara värd med tanke på hur tidigt han vanligtvis far iväg och bygger hus.
Diskmaskinen går varm och balkongdörren ger fläkt. Kaffekaffekaffe. (Och hallonfil.)

Vi ska ut till huset en sväng, städa här hemma och möblera tillbaka soffan och köksbordet. Leka söndag.
Och fram tills vi ska göra det ska jag äta hallonfilåäggådrickakaffe till en Küchen-bok. Inlämningen i veckan tar vi tag i imorgon.

Trevlig söndag på er!


7 sorters blommor

Det sägs att man på midsommarnatten drömmer om den man en dag ska gifta sig med. Jag drömde ingenting inatt. Sov som en klubbad säl.
Betyder det att jag aldrig blir gift?


(MVH Gammelnuckan med 58 katter som muttrar om forna ungdomsförälskelser)


Lördagskväll

Nomnom, en powernap i duniset var nog precis vad den här stackars kroppen behövde! Nu börjar det bli dags att dra sig till syrran och inviga det nästan-klara soldäcket med goood mat! Carpaccio (bästa i världen!) till förrätt, helgrillad oxfilé med chevrégratinerade rotfrukter till varmrätt och en smarrig rabarberhistoria med digestive, Kesella Rabarber och hemgjord dulce de leche till efterrätt. Gott vi har det!

midsommarafton.

Midsommar tillbringades alltså här hemma med massa mat, lite snaps och många glada skratt. Våra fina gäster dök upp redan kl. 14 för sillnypotatisgräddfilsnapslunch innan vi kickade igång lite lekar och spel. Kändes trist att behöva duka för midsommarlunch inomhus, men med tanke på snålblåsten utanför fönstrena kändes det snart som ett redigt beslut after all.
Vid 19-tiden tände grabbarna grillen i regnet och kött, chorizo, halloumi, ananas och majs gled ner i magarna i sällskap med grekisk potatissallad, rostade potatishalvor, sallad och tzatsiki. (Serveras väl nedsköjt med trevligt sällskap och rikligt med vätska.)
Kvällen fortskred sen alldeles för fort med kändisförklaringslekar, massa tragg, musiktävlingsnynnande och jordubbstårta. Först vid kl. 2 inatt begav sig vännerna hemåt och kvar stod en trött och glad Jerry, jag menar Mikaela. Och för första gången i mitt liv hade jag inte stressat, ångrat eller fått panikångestattacker över att maten aaaaldrig kommer att räcka - mycket tack vare att M styrde upp: "Mikaela, potatisen räcker, jag lovar", "Mikaela, du behöver inte göra så mycket, det räcker" och "Mikaela, jag skrubbar inte mer potatis nu. Det räcker!" och såvidare. Och det räckte. Gott och väl.

Tack för att ni kom och ville dela en superhärlig midsommarafton hos oss! Nästa år blir det revansch i finalen! (Och kanske lite bättre med plats...) Puss på er allihop!

                    
                   
                   
                    
MINA Coaching

Nu ligger min coaching ute på Facebook under namnet MINA Coaching. Senare i sommar kommer hemsidan upp, men fram tills dess får ni in och gilla på fejjan - då får ni ta del av nyheter, erbjudanden och tänkvärdheter från mig och min coaching. Ni kan även boka tid eller beställa presentkort till någon annan.

Fram till oktober lämnar jag även 60% rabatt på coachingsessioner, endast 200:- (ord. pris: 590:-) Passa på!

Så in och gilla, och dela! Då kan alla era vänner se sidan, och kanske dela med sig till ytterligare människor som behöver det.

För företag och mailcoaching gäller andra priser, men 60% rabatt gäller även dessa. Hör av er för mer info!

HÄR gillar och delar ni sidan!


Glad midsommar!

Godmorgon! Här hemma kluckar kaffekokaren vemodigt inför den långa dag denne får tjänstgöra. Jag har såklart inte gjort nånting än så har några hektiska timmar framför mig än så länge.
Väderprognosen varnar för regn, men fortsätter vädret som det gör utanför fönstrena satsar vi nog på att äta åtminstone sillunchen utomhus.
Vi ska bara ha en lugn midsommar med fina vänner, lite sill & grill, kubbande och spel och vin och jordgubbstårta. Bäst att sätta fart med andra ord!

Trevlig midsommar på er! Var rädda om varandra!

                        


Midsommarhandling och skallebang! (Och jag är en tant.)

Det var flera år sedan (nåja, 3 iallafall) som jag hade ett rejält migränanfall senast. Fast då hade jag i och för sig det rätt ofta, så det var inte så farligt när det väl inträffade.
Men så. Imorse smällde det till. Fick jättekonstig huvudvärk redan igår när M kom hem, var tvungen att trycka hårt över ena ögonbrynet för att ens kunna titta mot nåt ljus. Och imorse var det alltså igång... Hade lyckats glömma hur förbannat jävla ont det gör, så blev helt paff. Vad är det som händer? ungefär.
Meeeen. Eftersom jag i pricip aldrig tar värktabletter (och därför blir from som ett lamm och totalbedövad i hela kroppen de gånger jag faktiskt gör det) rådde två Ipren på den värsta smärtan, och sen ebbade det ut framåt eftermiddagen.

Efter lite positiv energi från fina Therese - hela vägen genom telefonluren! - tog jag mig alltså an Den Fasade Midsommarhandlingen i kaoset på ombyggnadsröriga Willys med fröken Jönsson.
Alltså. Jag blir en sån tant när det nalkas högtider. Jag njuter av att planera dukning och handla sill och baka jordgubbstårta och gissa hur många kilon nypotatis som går åt (och ändå handla typ 7 kilo för mycket, "utifall att..."). Jag älskar mat. Och fest. Och kanske just därför är hon den stora förespråkare för glöggaftnar, julklappskvällar, påskbruncher, valborgsmiddagar, höstbufféer, överraskningspartyn och grillkvällar.

Jag är sån tant.
Men jag gillar det.


Lat-tisdag

Pluggtisdag! (Får hela tiden rätta mig själv om att det alltså inte är onsdag. Eller torsdag.)

Lunch på stan med brudarna, och en snabb shoppingrunda - nya stövletter, en marinblå klänning (bröllopsklänning kanske?) en stickad cardigan och en blommig sommarblus - och mer än så vart det inte, mer än pluggandet då.
Och lagt ut MINA Coaching på Facebook minsann. In och gilla!


Härliga måndag!

Måndagen bjöd på sovmorgon, storhandling, bullbak, glass i Åhus och Rosegarden-middag.

Sen såg vi Priest! Priest! Med heeeelt okej-snygga Paul Bettany och Stephen Moyer. Mumselimums. (Medan jag dreglade över den trasiga vampyrjägaren med blod i hela fejan som tvingats ge upp sin dotter och som bråkelibråkar med prästministeriet om sitt liv hade Fisen bara ögon för den fagre flickidolssheriffen med bara lagom med skäggstubb som bara vill rädda sin älskade. Kontraster? Klasskillnad? Taskig barndom?)
Sen hade jag choklad i precis hela röven.

Men hursom! Filmen var riktigt bra, sjukt udda och grymt snyggt gjord - jättevacker ljussättning, proffsiga specialeffekter, fin regi och precis lagom med 3D-djup. Medianörden har talat.
Och som sagt, lite hetnosar har ju ingen dött av. Dregeldregel.


lite socker på den, tack?


Söndagsbrunch

Åh, havregynsgröt med mycket salt (som farfars när man var liten) och iskall mjölk, serveras med en skopa frisk luft och lite fågelsång - men inte så mycket att det blir jobbigt, nej, bara lagom med fågelsång, som inte är sådär mycket att det blir jobbigt.

Vi har sovit med balkongdörren på vid gavel inatt, i friskluftens vinddrag. Gott.
M ligger fortfarande och småsover, tar igen sig sedan gårdagens 25-årsfest, och jag fastnade i midsommarplaner och framtidsdrömmar. Därav brunch.

Nu ska jag hoppa in i en lång, sval dusch och pussa mitt hjärta vaken. Eftermiddagsfika hos syster står på schemat. Underbara söndag!
Thank god it's friday-fredag!

Fredag!
Jag har hunnit med sovmorgon och ipetning av jordgubbar- och äggfrukost. Nu väntar gymmet med syrran, storhandling och sen en fredagsfika på stan med min fina Michaela! Lite ärenden som ska fixas och lite tjabb att kackla, sen blir det klassvinkvällande ikväll. Min hetnos till sambo har lovat att ta min roll som fyllechaffis åt syster så jag kan dricka vin - äkta kärlek? Min fining!

Jag håller fortfarande på att försöka anpassa mig efter ett sommarlov - väl ett pluggande sommarlov, men ändå - utan stress och tider att passa. Jag har sommarjobbat varje sommar sen jag var 13 - känns sjukt busigt att själv få styra sin tid!
Hoppas ni får en härlig fredag och en mysig helg! (Glöm inte fredagsfikan!)


lazy days.

Tappar fokus på dagarna... Men trevligt är det!

Igår var jag och minglade på min praktikplats. Helt underbara människor, härlig stämning och riktigt bra magkänsla inför hösten! Jag längtar mig blå och grön, men fram tills dess ligger en lång, härlig sommar full av sol, bad, sena kvällar på Bagels, kall öl, grillkvällar, pocketböcker, lata dagar i solstolen och många glada skratt.

Idag tar jag dagen som den kommer. Min billiga OnePiece-kopia som jag redan kommit att älska, är på och tekokaren går varm. I eftermiddag blir det en sväng på stan och en fika, och ikväll har jag en dejt med mitt gang.

Beachy beach.

Idag händer det.
Vi drar till stranden.

Packapacka picknickkorg, smörjasmörja solskydd. Hurra!


Lite fattigare, lite gladare

Jag älskar konsumtionssamhället! (läs: Ullared)

Jag fick min badrumsmatta. De hade inga superroliga, men en vanlig svart liten matta fick flytta med hem till Lasarettsboulevarden. Innan har vi haft två små runda från Ikea, men efter att någon slängde sin glasflaska extraultramegatäckande foundation över den ena har den inte återhämtat sig ens efter tvätt. Och fläckiga mattor är inte så fränt.
Jag fick mina handdukar. Jag älskar handdukar. Marinblå blev det this time. Härligt mörka, somriga, fräscha. Jo. Jag älskar handdukar.
Jag fick t.o.m mina köksgrejer. Härliga temuggar, en söt bullkorg och några kaffekoppar i hårdplast inför sommarens alla picknickar.

Och så hittade jag lite mer.

Några baslinnen, lite shorts, nån sommarklänning, ett överarmsband till telefonen, några ljus och - inte att förglömma! - en alldeles egen glassmaskin för typ inga pengar alls. Nästan. Jag planerar att utnämna den till min bästa vän under den sommar som komma skall. Så nu letar jag smarriga glassrecept! Har ni nåt bra?
Skatteåterbäring!

Idag satt skattepengarna på kontot. Rätt illa att vi planerat en tripp till Ullared imorgon - låter som en farlig kombo...
Jag behöver en badrumsmatta, lite fräscha handdukar och en del köksgrejer. Och en tjejdag.

Se upp i backen!


Socionomprogrammet i Kristianstad lägger ner

Vi studenter fick reda på det redan igår. Idag outade dock vårt kära Kristianstadsbladet den trista nyheten, så det känns som att bomben kan släppas.

Socionomprogrammet i Kristianstad miste igår sin examinationsrätt. De åtgärder Högskoleverket krävde vid den underkända inspektionen för snart 2 år sedan bedöms inte ha vidtagits och igår drog Högskoleverket alltså in rätten att examinera socionomer. Done. Finito. Slut.

Det här påverkar lyckligtvis inte oss som väl är inne i systemet, men det är riktigt trist att Kristianstad, vars socionomutbildning är riktigt ung och borde ha mängder av möjligheter, tvingas lägga ner en så pass viktig utbildning efter så kort tid och så få examinationer. Men å andra sidan kanske det säger en hel del.

Att gå ut i arbetslivet och svara "Kristianstad, som hade examinationsrätt i 4 hela år" på frågan om varifrån man fått ut sin examen känns ju kanske också lite sådär. Den redan låga statusen känns... ja, känns rätt befogad just nu.

Men visst. Självklart finns det positiva aspekter av eländet också, som min fina M uppmärksammade mig på. Oftast är det jag som står för den orubbliga optimismen i vårt förhållande, men de gånger som min avtar - de gånger kickar M:s in automatiskt och räddar. Och enligt vår kära fru Krantz uttryckte det är det ju faktiskt den bästa utbildningen i Sverige vi får. Och den ska vi vara stolta över. Och så länge hon ler finns det ingen anledning till oro.
Att HKR är det enda lärosätet av de vid inspektionen underkända som inte lyckats fixa kraven - det ville vår kära programansvarige inte riktigt berätta.

Usch, vilket tråkigt inlägg det blev. Tråkigt inlägg om tråkiga nyheter.

Här kan ni läsa vad skolan publicerat om händelsen.


Sommarlov!

För min del gör det absolut ingenting att första dagen på mitt sommarlov bjuder på molntäckt himmel! Jag ska ägna dagen åt att blåsa av lägenheten och botanisera lite bland sommarkläderna. Och njuta av en godkänd examinationsuppgift. Och terminsslut. Och sådär.

Gårdagen spenderade vi på Bankens uteservering för att fira sommarlov. Himla trevligt med fina classmates, god mat och kall rosé! Jag åt en grillbricka med tigerräkor, pilgrimsmusslor, havskräfta och en god sallad med grillat bröd och tsatziki. Riktigt gott och lagom med mat för mig, men någon större eller muskligare hade nog tyckt att det var på tok för lite.
Vi träffades redan kl. 17, men när studentena blev för många och för skräniga tog vi oss vidare till ett betydligt tystare och lugnare Hessle. Halv ett kröp jag ner i sängen och slöt mina blå.


Kvinnor och krig

Nä nu blir jag arg.

Oprah och krig och feministoffer på samma gång blir lite för mycket känner jag. Jag hatar Oprah, jag blir rosenrasande på de soldater som väljer att åka ner och stödja USA:s krig och jag spyr på brudar med offerkoftan på som gömmer sig bakom en feministroll. Ändå tittar jag.

2 saker:

1. Den enda anledning jag desperat klamrar mig fast vid när folk så gärna vill åka ner och leka krig i Mellanöstern är att de gör det för en känsla av att tjäna sitt land. Det är den enda anledning jag kan köpa.
6500 amerikanska kvinnor som tjänat sitt land i Irak eller Afghanistan hamnar på gatan när de återvänder från sin tjänstgöring. De är hemlösa och har ingen som helst hjälp att hämta. Det är så gräsligt att jag inte ens vill diskutera det. "Tjäna sitt land". My ass.

2. Andra delen av programmet handlar om kvinnliga soldater som förlorar vårdnaden om sina barn i och med sin tjänsgöring. "Jag trodde inte att samhället skulle ta mina barn för att jag offrar mitt liv för mitt land" och såvidare. Det är samhällets brister, moraliskt felande, opatriotiskt och det ena med det femte. Buhuhu. "Klart jag får ge vårdnaden till barnens far medan jag är borta" medger de, "men att han skulle kräva ensam vårdnad på grund av att jag inte är närvarande? Oooooförsvarbart!"

Shiiiit vad arg jag blir.

Jag känner såhär.
Du väljer att åka bort. Du väljer att lämna dina barn för att pangpanga. Du väljer att medvetet lämna din familj och offra ditt liv på kuppen. Du väljer att lämna barnen till deras far. Och så blir du förvånad när han kräver vårdnaden?
Finn fem fel! Många av de tjänstgörande mödrarna på Oprah har lämnat sina bebisar, sina småbarn, missat sina barns hela uppväxt. Och så tycker de att det är helt uppåt väggarna att de blir ifrågasatta sitt vårdnadshavareskap? Jag finner seriöst inga ord för sådan galenskap. Inga ord.

Tycker du att du är en lämpligare förälder som lämnar dina barn i flera år för att riskera ditt liv på andra sidan jordklotet medan de växer upp utan sin mamma (jag tänker inte ens nämna anknytningsproblematiken här!) än deras far som faktiskt uppfostrar dem, tar hand om dem, som säkerligen får förklara både en och 43952093582 gånger varför deras mamma VALT att lämna dem, som får plocka upp spillrorna av sina barn då de en dag börjar ifrågasätta varför mamma inte velat se dem växa upp? Tycker du?

Och så tänker jag såhär.
Att om det var John istället för Karen som drog i krig, om det var pappan som lämnat ungarna hos deras mamma. Hade han fått behålla vårdnaden? Hade han fått gråta ut i tv över hur orättvist samhället behandlat honom som tagit hans barn ifrån honom medan han tjänat sitt land? Don't think so. Varför ska mammorna få göra samma val som papporna, men inte få lida samma konsekvenser? Varför är det alltid mammorna som verkar ha större rätt till sina barn än papporna?

Åt helvete med feminismen. Åt fanders med Oprah.

Jävlar vad arg jag blir.


the truth.

Okej. Såhär är det. På tal om stress.

Jag spydde som en kalv i fredags. Återigen: jag vet inte om jag är jävligt ovan eller har stressat mer än jag trott. Men så är det. Och jag är inte gravid.
Läskig upplevelse.

Skönt var det iallafall att få komma iväg till lugnet i Järlåsa. Strålande solsken och sagolik miljö kom sjukt lägligt för en arm tröttis som mig. Och dessa människor... är så glad att jag sprungit på er! Många goa skratt och härliga berättelser senare rullade jag hemåt med fina Therese - jäklar, vad vi kan kackla! - mot en lång och skönt ledig nationaldag innan det vart på det igen imorse - första delen av sista examinationen för terminen och året. Imorgon eftermiddag tar jag sommarlov och ställer in siktet på massor av nya upplevelser och äventyr! Min sista sommar, i mångt och mycket... Hihi.


Livscoaching block 4

När man är trött blir man blödig.

Ögonen kliar ihjäl och jag mår sådär underkuvat illa som man gör efter att inte ha sovit tillräckligt. Men! Nu rattar jag Cajan mot Skillingaryd och fina Therese och sedermera Uppsala, Järlåsa och fina livscoachgruppen.
Hoppas på en lugn och skön helg med fint väder och många skratt. Jag ska ladda!


slut som artist.

puh. Den senaste tiden har varit en enda karusell med panikstressande uppblandat med en sinnessjuk effetivitet. Gårdagen nådde kulmen; skolan hela dagen och slutligen inlämning av vår dokumentation, till Åhus för att hämta Cajan, in till stan igen för att hitta besiktningstid, ingen besiktningstid ledig, vidare till Carspect, fick besiktningstid - aldrig mer Bilprovningen! - in till Telenor för att fixa telefon, Telenor stängt, vidare till The Phone House - aldrig mer Telenor! - fixade telefon, hem för att öppna telefon, glömde SIM-kort, telefon oanvändbar, coachingtimme, träffa brudarna, köra till Åhus och fixa catsen.
Antingen är jag jävligt ovan eller fixar jag inte att stressa.

Varför mimar de till operetter på Seventh Heaven?

Idag ska jag ligga i solen. Läsa en bok. Tvätta och packa inför morgondagen. Kränga jordgubbar. Inte göra ett jävla dugg, helt enkelt. Skönt ska det bli.


crazy days

Nu börjar kroppen säga ifrån. Jag har kravlat ur sängen och ska snart bege mig till skolan för en sista dag med inlämningsuppgifterna. Jag är fullkomligt slut som artist och undrar mest hur jag ska kunna lyfta ur soffan. På riktigt.

Det har varit två galna sista veckor, häcken full precis hela tiden och jag har varit dålig på att reloada. Senaste veckan har varit kaos med tid, skola och coaching och kattpassning och stulen telefon och annat. Imorgon kan inte komma fort nog.

Ska ta ett sista glo på våra utkast till en balja kaffe, sen börjar det bli dags att röra sig mot högskolan. Någonstans ska jag hinna med att ta Cajan till besiktning och sen har jag en coachingkund i eftermiddag.

Åh. Torsdag, kom i min famn!


RSS 2.0