Dagens söndag

Efter att ha vaknat upp hemma i sambons pojkrum och snabbkollat igenom några Melodisar till en lång frukost, kokte jag varm choklad och åkte till Kjugekull med några andra varmklädda finisar. Vi gick en lång runda i blåsten och avslutade eftermiddagen med att grilla korv innan vi åkte hem. Mysigt! En låååång varm dusch räckte dock inte långt för att jaga kylan ur kroppen, så duntäcket fick följa med ut i soffan och here we are, bästa vänner.

Helgens Melodifestivaldeltävling var min första i år, har inte sett nån av de tidigare tre och missar dessutom finalen. Men redan i fredags, när vi var i Malmö och kollade in genrepet, fastnade jag för Nicke Borgs udda röst och gangsterögon. Jag har en thing för härjade män med söndertatuerade armar och hästsvans... Hm. Jag älskar skrällar, och när han röstades vidare direkt till final var han inte ensam om att bli förvånad. Hetnos!


Lördagsmys

Lördag! Kvällen bjuder på Melodifestivalen och spel hemma hos fina syster med familj. Och MAT. Jisses vad vi ska äta. Kvällens meny innehåller alltifrån skagentoast till helgrillad lammytterfilé med Daniels grymmegoda rödvinssås.
Och så pannacotta naturligtvis. Mörk- och mjölkchoklad. Nej, jag tröttnar aldrig på pannacotta.

Det enda som kan försvinna nu är huvudvärken. Tackar ödmjukast.

En löptur imorgon kanske...?


Jag fixade det!

Stunden som jag längtat efter hela veckan är äntligen här! Två tentor gjorda på två dagar - två jobbiga dagar... Och dagens monstertenta var en av de svåraste jag gjort. Men jag gjorde det! Varför? För att jag är bäst. Och jag kan. (Om jag vill.) Och det är bara att gilla läget. Och det blir inte svårare än man gör det. (Och jag kan göra det riktigt jävla svårt ibland.)

Vet ni världens bästa känsla? Att sjunka ner i en obäddad, sval säng efter en riktigt tuff tentaskrivning. Det är lycka på riktigt!

... och det är precis vad jag ska göra nu. För att jag kan. Om jag vill.

snark-snark!


fokus.

Fokus fröken Nilsson! Imorgon river vi av veckans första tenta, och då gäller det att sortera ut minnet av fredagens för några timmar. En sak i taget, chopchop!

Ikväll pluggar jag in socialrätten all over again. Imorgon sätter vi den.

åååh, fredag eftermiddag. kom i min famn!


pendeln svänger

Idag är det mindre än halva veckan kvar till helg! Återigen är det vitt på marken i Skåne, men med solen som tittar fram ibland är det lite lättare att glädjas med alla barn som har sportlov. Jag fick minsann aldrig snö på mina sportlov!

Pluggandet går framåt, hade kanske behövt en dag extra egentligen, men det är bara att gilla läget och köra på! Imorgon är det omtentan i socialrätt som ska sitta, sen lägger vi allt krut på fredagens mastodont.

Det här ska fan gå.

Nu drar jag på gymmet. Satsar på draghjälp från endorfiner till dagens uppgifter.

Köldbitna kinder och svettig rygg.

Årets första löprunda är avklarad - i vinterdisig sol och isad snö. Björket ligger tyst och inbjudande, och kylan, syret och bitandet i kinderna var precis vad jag behövde som paus i pluggandet.
Benhinnorna verkar hålla! Nu kan våren få komma!

Nu har jag tankat energi för resten av eftermiddagen. En snabb dusch, en kopp te och sen åter till Passer!

Tankar om kurshelgen i Uppsala...

... kommer i ett separat inlägg. Jag lovar att försöka återberätta allt så rättvist jag bara kan!


Att välja optimism

Hela förra veckan gick i 498km/h - ren kaos avlöste absolut panik och vice versa. I onsdags slog jag upp mina blå med den plötsliga insikten att
1) jag har tenta om en vecka, vilket leder till att
2) jag har en annan tenta om en vecka och en dag.

Samtidigt brummade livståget obarmhärtigt vidare, och som vanligt när det börjar bli stressigt på Lasarettsboulevarden - så växer dammråttorna. Säkert tecken. Jag och M har sprungit om varandra här hemma hela veckan, innan vi har hattat vidare på nya upptåg på skilda håll. Självklart avmagnetiserades också mitt VISA ungefär samtidigt som vi skulle ut och slå klackarna i taket i lördags - varför göra det lätt för sig liksom?

Alltså. Jag har alltså inget kontokort, inga pengar, mitt livs första omtenta på torsdag, en ordinarie psykologitenta på fredag och en jäkla massa kvar att plugga in. Samt en skitig lägenhet som skulle behövt en rejäl sanering.

Här har jag ett val.
Jag kan välja att se det realistiskt, hela den här situationen: att det kommer bli en tuff vecka med många vakna nätter och en massa kannor kaffe. Ingen kontakt med omvärlden och en galen stress. Jag kan välja att stänga av mobilen, stänga in mig i kaoset och leva på hämtmat en vecka. Bankandes in kunskap.

Eller.

Eller så väljer jag lugn och positivitet. Väljer att hitta guldkorn i pluggstressen som tankar på energin som behövs för resten. Prioriteringar. En lyxig lunch, kanske. Utslagna tulpaner i en vacker skål. En långpromenad i kylan. En sval dusch innan läggdags. Diska med farfar. Ett hårt pass på gymmet.

Allt går att välja. Vardagen är full av guldkorn.

(Och vips! Så vart lägenheten städad, kvällens blivande middag på tining och optimismen maxad.)

Det här grejar jag.


Godmorgon fredag!

Nu - gymmet.

Sen - tårtbakande, barnpassande, 25årskalasande.

alive!

En sammanfattning av helgen: MYCKET...

Jag körde upp på nio timmar i fullständig snökaos, hem tog det 8 med en "snabbvisit" inom Stockholm. (= enligt stockholmarnas mätskala...)
Och igår, igår firade vi världens finaste! Innebärande? En totaldöd Mikaela som vaknade upp på sin första andningsbara dag med insikten om att 1) det är en vecka kvar till tenta, och 2) det är en vecka + en dag kvar till tenta.

Vi kör vidare alltså. Hej och hå.

Nu!

Nu jävlar. Nu rattar vi finebilen mot Uppsala, nya äventyr och magfjärilar.

Som jag längtat.

Jag har släppt alla fördomar (inbillar jag mig) och åker mot en helg fullproppad med nya erfarenheter, roliga möten och lärorika upplevelser. Öppet sinne, ljust hjärta. Det blir en fin helg.

(och så går jag på 4 dagars autopilot med Duracellkaninen som förebild.)


busybusy.

Imorgon smäller det.

Och i vanlig ordning har jag 1000 saker kvar att hinna med, inklusive lite roligheter (för det måste man ju också ha.)
Dagen började med ett morgonpass på gymmet, nu snurrar tvättmaskinerna i källaren och snart är det dags att åka till farfar för lunch, sen till farmor för att lämna min dopklänning till fina Gabriel. Därefter: Åhus och papps som ska låna ut sin bebis till mig över helgen. Vi har världens snällaste pappa!

Nånstans här emellan ska jag även hinna med att packa, dammsuga av lägenheten, fixa lite mat att ha med i bilen imorgon, och sova. Imorgon avgår finebilen vid... tja, sex kanske? Ingen aning faktiskt, måste jag också ta reda på.

Jaja. Allt löser sig.

apati.

ut. luft. nu.

stormjävel.

Som så många andra har undertecknad inte sovit mer än två timmar inatt - mellan midnatt och 2...

Checkar ut för en stund. Återkommer när sandstormen i ögonen lugnats.


tårtterapi

Åh, vad jag älskar att baka! I ugnen står en blivande tårtbotten och reser sig hög och fin och beter sig bara alldeles precis som den ska. Födelsedagsgrisen har önskat traditionell gräddtårta, och som vanligt så ser den helt fantastisk ut i mitt huvud, väl värdig som omslagsbild till Buffé. I verkligheten? Tja, är det nåt jag lärt mig i livet så är det bannemig att det blir aldrig som man tänkt sig.

Men roligt är det iallafall!

me.

Jag är stark för jag vet mina svagheter.
Jag lever för jag är en fighter.
Jag är klok för jag har varit dum.
Jag skrattar för jag har känt sorg.
Jag krigar för jag har vunnit.
Jag älskar för jag har hatat.


Marcus-pasta

Vill man göra M riktigt, riktigt lycklig gör man en Marcus-pasta till middag. Förutom oxfilé är Marcus-pasta nämligen det godaste som finns, enligt denne.
Egentligen består Marcus-pasta bara av kokt spaghetti nedrörd i en sås gjord på knaperstekt bacon, grädde, creme fraiche och lite riven ost + salt och nymald svartpeppar. D.v.s. den lättaste, snabbaste och billigaste maträtten som finns.

Det är tur han är lättillfredsställd.

'Shear Genius' och en balja te

Vilken helg! I fredags körde vi all in och firade Fina Fisens 22:a födelsedag med dunder och brak! (Och pasta!) (Hemgjord!)
Det blev en minnesvärd kväll, som vanligt med mina finisar, med en del mysiga överraskningar längs med vägen. The wind is changing, och jag gläds med de som berörs! Och hejar på. Naturligtvis.

Lördagen bjöd på våffelfrukost (lunch? middag?) och sen släktkalasande i Kallekrona. Det blev en sen kväll och klockan hann bli kvart i två inatt innan min man hade tagit mig hem tryggt och säkert = låååång sovmorgon idag som fortsatte med scones och SATC-maraton hos fina Fia. Nu hägrar soffan och tebaljan, men ska snart ta tag i middagen och hoppa in i duschen för en lång date. En ny vecka? Bring it on!


Underbara fredag!

Idag kommer bli en fantastisk dag med helt fantastiska människor.

Fisen ska firas och det ska ske med dunder och brak. Om jag vet vad jag ska ha på mig? Nix. Kunde jag brytt mig mindre? Yesbox. Varför? För att jag har hela härliga dagen på mig att bara glassa rundor och inte lyfta ett finger förrän i eftermiddag. SKÖNT ska det bli.

Och ikväll äger vi världen.


Puh!

En ny kursstart i skolan och som vanligt är det mycket nytt att ta in. Samtidigt går vi alla och väntar på tentaresultatet från socialjuridiken, där jag nu är nästintill säker på att ha kuggat. Resultatet kommer nästa vecka.

Fram tills dess: neurospsykologi, utvecklingspsykologi, psykologipsykologipsykologi. Sjukligt intressant, men som sagt. MYCKET. Av ALLT.


Pappas flicka

I förrgår fick jag veta - Facebook naturligtvis, what else? - att det var min pappa och hans dansband som gjorde Inget stoppar oss nu (Inatt Inatt) i dansbandsversion redan innan Black Jack blev kända med den.

Jag mailade pappa länken till Facebook-gruppen och Wikipedia-annonsen. Det här fick jag till svar:





Wikipediatexten hittar ni här, och här är länken till YouTube-klippet med originalversionen.


RSS 2.0