mån-dag.

Och energin har sugits ur. Har varit en lång dag på kontoret, stora diskussioner och sådana där möten som sätter sig på nerverna och drarochsliterochrycker en tillbaks. Tillbakstillbakstillbaks. Hejhej, tiden. Så jäkla sabbad.

Helgen var fantastiskt rolig och jobbig och lång. I fredags var vi ju på vår första Halv Åtta Hos Mig-träff hos fröken Jönsson - en fantastiskt trevlig kväll med alla mina små kycklingar. Efter middagen gick jag och värdinnan med Daniel för att titta på No Class O'learys. Tyckte vi. Det tyckte inte O'learys. Meeen. Vi hade det trevligt ändå. Och en trevlig kväll föranleder ibland en jubbig morgondag. Jag sov tre timmar under natten och lekte kalv och räddes för panikspyattacker på lördagsutbildningen för Skyddsnät. 8.30-17.00. Himla roligt. Himla bra socionom jag är.


torsdagskväll!

Idag visade jag efter tre månader mitt rätta jag på kontoret. Fick höra en jättemysig nyhet och flög i taket.
Så att. De få som fortfarande tror att jag är lugn och sansad. Har nog släppt det nu. tss.

Här hemma hämtades det pizza efter sent jobbande och sen satte jag igång med the great lussebulledeg 2011 med julmusik i högtalarna och tända julstjärnor i fönsterkarmen! Smarrig fredagsfika imorgon...!


gottedrömmar.

Buken gör ont igen, men jag har krängt i mig Paradispraliner, skumtomtar och pepparkakor hela dagen lång på kontoret så flyter rundor i världens sockerkoma och drömmer om alla kommande köksprojekt inför advent och jul... Praliner, polkagrismaräng, lussebullar, kokoskola, konjaksbollar, päronmarmelad, pepparkakskola...! Ihh!

Och varför i hela fridens namn hånglar inte lesbianbonden?


Och så var det igång.

Ja, nu har det kört igång ordentligt. Sedan två veckor tillbaka är jag inte bara socionomkandidat på Barn&Ungdom, utan även socialsekreterare på Ekonomi. Skrev på papprena förra veckan och har som bäst kommit igång ordentligt.

Mäktig känsla! Och SÅ roligt! (Säger Lyxfällan-bölerskan...)


Tomteland!

Okej, jag kunde inte hålla mig. Tanken var att få upp lite adventsstakar i fönstrena. Kanske en ljuslykta eller två. Men plötsligt skrålar Tommy Körberg Oh Helga Natt för hela byggnaden, källaren är renstädad och några av alla våra hundra olika jullådor är... upplockade. Så nu bor jag med fjorton tomtar, ett antal ljuslyktor, två adventsstjärnor och en -stake, julgransris och låtsaspaket, blinkande små vinterhus och upphängda tygkulor. Jag kan ha överskridit min inget-julpynt-innan-advent-sedan-är-det-fritt-fram-gräns en smula. Jag körde all in direkt i år.
Jag är en sån där tant som har tomtar ÖVERALLT, och en julgran på toaletten. Prydnadstomtarna är så många att man får bunta ihop dem i små grupper och fördela ut varthän de får plats på vår pyttelilla bostadsyta. De vanliga lamporna, ljusstakarna och prydnadssakerna? De får övervintra i förrådet. Får inte plats. Blommorna? De hamnar där det finns plats.
Hela lägenheten ser för närvarande ut som en lysande, blinkande adventskalender och jag undrar hur det då kommer se ut med en gran mitt i smeten framåt andra advent. Finare blir det inte! ♥

(Vad hemmets andra inneboende säger om att komma hem till Tomtens verkstad kan jag bara ana...)


 

 


sundaysunday.

Igår var det dags för årets kalkonmiddag för familjen NordJönssonWärebyNilsson i Kallekrona! Vi hade en jättetrevlig kväll med så mycket mat att vi knappt behöver äta mer fram till jul. Familjebanden är invecklade och det blir en salig blandning när alla är på plats, men roligt har vi. Tillsammans är vi outgrundliga! Framåt midnatt tuffade vi hemåt mot Kristianstad igen och somnade gott med tjocka magar.

Idag är det städ- och plocksöndag på Lasarettsboulevarden! Hemmet ska skuras och städas och källaren ska inventeras på julsaker och vinterjackor. Kylen ska veckorensas och -fyllas och nånstans SKA en gran så småningom klämmas in, tillsammans med en charmig stålbur iklädd juleljus. I veckan blir det lussebullsbak och adventspyssel på riktigt! Ser fram emot en härlig tid med isiga morgnar, lussebullar och för mycket glögg, sillinläggningar, knäckkokande och tomtegröt till middag, köttbullsos och saffransdoft. En härlig, utdragen avslutning på årets vackraste årstid!


vinkelivink.

Hejdå helgen!
Jag har haft en underbar helg med mina finaste - och en massa massa mat...
I fredags gick jag och M ut och käkade på Bar-B-Ko och snackade serious business. I lördags passade jag BusLeon under tiden Thelmis spelade fotboll och sen åkte vi in till Yllan och julmässa. Årets första julmusik! (Julkänslan hade vi smygstartat på kontoret med glögg och pepparkakor till fredagsfika...)
Från råbiff på Bar-B-Ko till carpaccio, oxfilé med potatissufflé och kolapannacotta hemma hos Jenny och Daniel i lördags kväll, och vidare in i söndagen som var dagen då det var två år sedan vår fina mamma somnade in och lämnade oss för himlen. Vi mötte upp släkten vid graven och gick sedan vidare mot Rosegarden för buffélunch och en dos glada skratt. Och mamma var med. ♥

Mathelgen avslutades på bästa sätt hemma hos vår fina pappa i Åhus, som firades med en signerad Kristianstadsdeckare och hemgjord pizza. SWOSCH! sa helgen, och så vart den förbi.

Ny, härlig vecka och jag började måndagsmorgonen med att få springa till bussen. Idag står en stooor sak på agendan...

alla helgon

Jag älskar Allhelgonadagen!
En dag att tänka lite extra varmt om de som stått oss nära men som av olika anledningar inte längre finns med oss - och om de som finns. Och om de som finns fastän de inte finns. Och om de som inte längre ville finnas. Och de som aldrig hann. De som hade litet bråttom på vägen. Och såvidare.

Jag åkte till Karlshamn och lade en blomma och tände ett stort ljus för storebror. Som vanligt tomt och visset. Hela kyrkogården var smyckad med marchaller och i kapellet på kullen höll de allhelgonagudstjänst.
Tillbaka i Kristianstad gick jag till Östra begravningsplatsen och tände ett ljus hos mamma - mitt i ett hav av andra ljus och lyktor. Så mäktigt, som att vada i en stjärnhimmel mitt i allt svart. Så fin tradition! ♥

Kvällen spenderades hos syster med familj, lax och pannacotta och Så mycket bättre och Vem vill bli miljonär-spelande, söndagen på Duvan med Maddish och sen hos fina farmor, med kalasfirande och hund- och bebismys med en inte-längre-bebis-Gabriel. Fin helg!


fredagsmys.

Helg igen och jag hinner inte med mitt liv! Var inte hemma alls förra helgen, utgång i lördags och bowling i söndags. I måndags åkte vi ju till Malmö och kom hem i tisdags kväll - och igår var det after work med mina fina kontorsråttor! En busy - litet konstig - vecka, fylld av nya erfarenheter och lärdomar och minnen.
Men det är rätt skönt med fredag ändå.

Alltså. Fredagsstatus: Jag. Soffan. TV:n. Hemma. ♥


skrivartorsdag och Cajan är död.

Igår sände jag slutligen Cajan till hans sista vila. Tack för alla roliga stunder och galna äventyr, härliga utflykter och mysiga minnen du gett oss osv. (Det kanske finns en anledning att Martin trodde jag pratade om min sambo när jag berättade om bilen?)

Idag är det skrivartorsdag! Och regntorsdag! Och pappatorsdag! Och after work-torsdag! Och fina Josses alldeles egna födelsedagstorsdag! GRATTISVÄNNEN!


Tihihi.

Nu har jag landat hemma i soffan efter två galet roliga dagar i Malmö med min fina Jenny! Som vi skrattat!
Vi har skrattat och druckit vin och ätit hamburgare och druckit vin och ätit hamburgare och druckit vin och bott på hotell och åkt glashissarna på Hilton, studiebesökt Casino Cosmopol - och försökt terapifixa en 22-årig spelnarkoman (och snacka allvar&ansvar med vakterna), ersatt inställd Rihanna-konsert med drinkar och studiebesök vid Texas Hold'em-bordet, spelat bort pengarna till oförstående, stiffa och så småningom även roade män (och en thailändska), lurat in oss på VIP-listan till Båten och gick sen inte dit, ätit hamburgare och shoppat, åkt taxi som tosiga tossor.

Skulle behöva minst en ledig dag till för att vila upp mig från det här äventyret, men imorgon väntar kontoret igen! Och allt är bara så jävla kul hela jävla tiden. Förutom att telefonen fortfarande inte funkar.


RSS 2.0