Mission Almost Impossible, part 2

Operation: Få Ordning I Hemmet fortsätter för övrigt, idag i vardagsrum och kök. Jag har sanerat köksbänken, skrubbat kaklet, torkat skåp, lådor och handtag, rensat bland blommorna och gett dem varsitt välbehövt bad, torkat dörrkarmar och vägguttag, våttorkat ljusstakar och saltkar, diskat underlägg, gnott och torkat, fixat och fejat.

Imorgon står sovrummet på tur, därefter badrum och hall. Sen kan vi börja återgå till veckostädningen igen.

Och det är väldigt rogivande att städa. Keep the thoughts dead, liksom.


I mina ögon: Den vackraste är du

Jag städar vidare och laddar inför kvällen som bjuder på Niklas Strömstedt-tittande i Åhus! Det är jag och M, systeryster, pappa och Hjördis som ska ut på äventyr.
Jag värmer upp med Spotify och konstaterar att min nya favorit är "I mina ögon" med Svenska Lyxorkestern. Googla genast!

100% ärlig

Jag är så fruktansvärt trött, trött ända in i själen, och vill helst av allt lägga mig och sova tills jag dör. Typ.
En (eller tre?) avgörande anledning(ar) till detta är dock så jävla simpelt som kombo av en dålig dag, för mycket tid att tänka och för färgstarka minnen som fortfarande svider.

Och efter att ha ventilerat gamla kaosartade tankar med fröken Fis slog det komiska mig rakt mellan mina oplockade ögonbryn. Och häng med här nu, för it will be ugly:
Det enda misstag jag ångrar här i livet är också det enda jag ställer min fulla ärlighet i, det enda jag fortfarande ältar - och ändå, det enda som inte verkar vara värt att släppa. Min ärlighet är inte piss värd om ingen intresserar sig för den.

Jag har försökt. Försökt och försökt och försökt.
Det är inte jag som gör det svårt.

Framåtskridande...

Det går framåt!
Mina garderober är urtorkade, besprutade med grapearom och återfyllda med prydligt ihopvikta, omsorgsfullt utrensade kläder. Skjortorna och blusarna upphängda på galgar, träningskläderna sorterade, reklamtröjorna slängda.

(Och fattas bara, då jag hoppade ett välbehövligt gympass för att bli klar. Illa!)

Nu sticker jag på lunchdate
med Fisen. Sen är det jubbelijubbelijubb som gäller ikväll!

Mission Almost Impossible

Det är Operation: Få Ordning I Hemmet som gäller här hemma för närvarande. Idag har jag heltömt och torkat av den sedan länge påbörjat tömda garderoben i sovrummet, fått ihop ytterligare en papperskasse till klädesinsamlingen och rensat upp i det fullständiga kaos som rått därinne de senaste månaderna. Nu ligger de flesta kläder på plats igen - prydligt inlagda, den här gången. Vidare ska de andra garderoberna genomgå likartad behandling; ytterkläder, städskåp, köksskåp - rubbet!

Jag brukar försöka storstäda ungefär en gång i veckan. Städa, dammtorka och tvätta kläder, typ.
Tar man en titt in i vårt hem för tillfället syns det dock inga spår efter städning det senaste decenniet.
Så nu röjer vi. Operation: Få Ordning I Hemmet.

Jag skyller på Kristianstadsdagarna. Trots att vi naturligtvis städat sen dess, hann vi nog aldrig hämta oss ordentligt från den veckan; Långa jobbdagar och långa festnätter, jag och M som jobbar om varandra om dagarna och uttröttade dimper i säng om kvällarna. Tidens gilla gång bidrar till att ni FORTFARANDE hittar krocketspel i hallen, chipssmulor på de mest suspekta skrymslen och provade (och ratade) kläder ÖVERALLT hemma hos oss. Katastrof i garderoberna. Tomt i kylen. Och - äntligen - även i frysen. Sand i soffan. Sprit- och vinflaskor lite varstans i lägenheten. Och så vidare. Ni fattar.

En Operation: Få Ordning I Hemmet är således smärtsamt nödvändig. Välkommen. Och alldeles alldeles... oundviklig. Nu råder ingen bot med dammsugare och skurhink liksom - här är det klorin och sanitära åtgärder som gäller. Och fönstren ska tvättas. Och sådär.


(Ja, jag fattar att jag överdriver. Men ingalunda mindre ska det bli otroligt skönt när jag hunnit ikapp mig själv!)

Jag gick upp...

Klockan ringde 05:15.
Jag gick upp och bredde bullar. Packade kylväskan. (Husfru AB)
Jag hämtade tjejerna.
Vi körde till Ullared. (Som resten av världen, med andra ord)
Vi gick på Ge-Kås.
Vi lunchade. Gick i outlet-butikerna.
Körde hem.

Sen träffade jag fina Jenny. Åt grillad lax och catchade up.
Sen gick jag ut. Promenerade en timme och lät tankarna flöda.


... vad jag försöker komma fram till? Att jag är trött med all rätt och att jag FÅR både gå och lägga mig och ta sovmorgon imorgon utan att ha dåligt samvete. Såklart.

Älskade vardag!

Har haft en helt jävla amazing helg med allt vad det innebär med vackraste vännerna, panerad flundra, rödtjut, high heels, mojitos, kära återbesök och underbara, underbara Inception med DiCaprio.

Jag råkar ju dock veta någon som älskar vardag också, och here it is. ... Till nästa helg, vill säga, som ju också lär bli spektakulär som få.

Måndagen inledde jag hursom med jobb, nu blir det gymmet och sen... damdamDAAAMM... städning!

 


Lördag hela dagen

Och eftersom jag var fröken Duktig och avverkade ett morgonspinningpass hos duktiga Angelica redan vid nio imorse, kan ju jag sitta här med mig, och hela dagen kvar att förbruka.
Ska försöka städa klart mina garderober innan det blir lunchhäng med Fisen, sen romantisk middag med densamme innan festligheter ikväll. Kalla mig arbetsskygg om ni vill - men jag älskar att vara ledig!

Dagsplan:

- Träna
- Baka
- Sticka en sväng till mr. Byggarbetare i Färlöv med nybakta muffins
- Handla
- Städa
- Laga nåt gott till ikväll (?)

Lilla, lilla husfru. Det är jag!

Härliga sommar!

I onsdags käkade vi alltså middag i skuggan hemma hos syster och Daniel. Grillade oxfilé, slogs med tordyvlar och skrattade oss fördärvade till lilla Thelmis inlevelsefulla berättelser om krabban Tomas.
Igår körde jag direkt från veckans sista jobbpass till Torekov och fina mormor och Bengt. Familjen Nilsson/Nordkvist var naturligtvis också med och vi badade, grillade och blev uppassade hela eftermiddagen och långt in på kvällskvisten. Strax innan elva var fröken Nilsson hemma igen och kunde nöjt sjunka ner mellan nytvättade lakan.

Varför behåller man inte det här tillhandahållandet över vintern? Om det nu ens finns ett ord som "tillhandahållandet" så borde vi bannemig bli bättre på att frammana det över vinterhalvåret också. "Får vi komma förbi?" - "Javisst, kom när ni kan", "Ska vi sticka iväg på en utflykt?", "Vi drar iväg till stranden"... Eller ja, stranden kanske inte lockar i november. Men tillhandahållandet! Work on it, babe!

Hemliga middagsplaner

... som tur är har M och fina syster kokat ihop en plan för middag ikväll. Så efter tvätten blir det Färlöv och - gissar jag vilt - grillning.


Depp.

Strul på jobbet, PMS i antågande och en trött fis. Det är jag, det. Härligt värre.

Tillvaron blir liiite tradigare när man sprutar av hormoner och mår dåligt. Liiiite tradigare.

Onsdag? Fredag? Måndag?

Jag ska inte påstå att jag tröttnat på mitt jobb - långt därifrån - men för tillfället sätter min kärlek till vardagen hjärnspöken i huvudet på mig. Trots att det är juridik som gäller i höst kan jag inte vänta tills det blir svart och grått och stresspluggande igen.
Jag saknar vardagen, min älskade vardag, och att sitta på jobbet vareviga dag där jag har för mycket tid på mig att tänka och fundera ut de mest skruvade tankar är för tillfället inte lika kul längre.

Eller så är jag bara arbetsskygg. Who knows liksom?

Tonåring

För övrigt fyller vår lilla sparv till lillebror hela 13 år idag. TRETTON ÅR.

När han föddes var han 3 månader för snabbt och inte ens 900gram tung. Såg ut som en Barbie, tyckte jag. Och det ska alltså föreställa 13 år sen.

Mygod.

Post-Kristianstadsdagarna-syndrom

Undantagstillståndet återkallat! Välkommen, du vackra vardag!

Efter ett snitt på 3,5 timmars sömn/natt den senaste veckan sjönk undertecknad utmattat ner i obäddad säng igår när hon kl.18 äntligen kom hem efter jobb, besök i Färlöv, fika med tjejerna och veckohandling.

"Låt mig bara vila en timme" sa hon till - den smått medlidande, det ska erkännas - sambon. "Så kör vi och köper pizza till middag sen."
"Okej", sa han, "jag ska bara hoppa i duschen så gör jag dig sällskap."
Halv elva vaknar de unga tu igen.

Lite Max-mat sådär vid midnatt och så var det dags att sova igen. Skön söndagskväll, det där.

Nu är det således dags att återinföra vardagen igen. Lägenheten ska dammas, dammsugas och torkas, sängkläder ska bytas och kylen fyllas. Kläder tvättas, garderober städas, fönster putsas.
Låter det tråkigt?
Det ska bli helt und-er-bart.


Tanten tipsar

Med risk för att låta som 50+ måste jag ge tummen upp för Duvanders Bakficka på Domus. För det första har jag inte kunnat släppa att namnet är helt jävla genialiskt, för det andra har de sallader värda att dö för. Typ.
Billiga, maffiga och himmelskt goda. Så nu vet ni det. De har alltifrån kyckling och varmrökt lax till getost med valnötter och aprikoser. Till salladen får man välja quinoa, bulgur eller pasta, som man får i en separat (stor!) burk bredvid. Likaså en av deras underbara frukostbullar, smör och dressing. För 55 spänn.

Jag köpte med mig en sådan himmelsk getostsallad till jobbet igår. Den räckte till brunch idag också, så mycket mat är det alltså. Nomnomnom!
Såna fina initiativ ska uppmuntras! Iväg och köp! Se så! Schas!


Ledig!

Vilken mysig kväll vi hade igår! Efter några öl och lite karusell spenderades återstoden av natten på fina Carros balkong, med kuddar, filtar och vattenpipa. Och massa skvaller, naturligtvis.

Klockan fyra slöt jag mina blå hemma i min egen säng. Och jag som trodde jag var för gammal för att vara ute så länge. Tack darlings!

Som en påkörd anka

Ja, likheten är iallafall slående. Jag ligger utfläkt på sängen med lägenhetens alla fönster och dörrar på vid gavel och med fläkten över min stackars flämtande kropp. Suktandes efter ett kallt bad, för lat för att åka och ordna det.

Ämnar för övrigt ta en powernap för att ens orka fundera på att ta mig an eftermiddagens borden.
Tjing på en stund.

Puäh.

Var det allt du kunde uppnå, åskoväder? Kan du inte bättre än så?
(Tvärtemot vad ni kanske tror njuter den här donnan i fulla drag av denna värmen. Men inte kvavheten. Ack, inte kvavheten.)

En rejäl skur och ett sjuhelsikes åskoväder är precis vad den här stan behöver. Lite upprensning.
Sen kan solen skina igen.

Under tiden duschar jag 18gradigt och gör storladdningar gazpacho. Äta varmt kan man ju liksom inte göra.

Klibbeliklibb

Härligt att svettas bort till en liten pöl på en simpel promenad på drygt en halvtimme. Huva! Det borde vara olagligt att jobba när det är så varmt, I tell you. Men jobba är precis vad jag ska. Sista veckan på 100%, det är bara att tacka och ta emot.
Nästa vecka går jag över på 50%. Jag kommer sakna att jobba, men hade ljugit om jag sagt nåt annat än att det ska bli sjuhelvetes skönt.
Ikväll rattar jag Cajan mot stan så fort jag slutat iallafall. Kristianstadsdagarna lever. Undantagstillstånd råder.

Nämen såatte.

Jevvla fint klimat vi har.
Både i luften och sinsemellan. Om man säger så.

Planer för dagen:

- Tvätta 10-13
- (som följd av ovanstående punkt) Städa garderoben?
- Sortera en IKEA-kasse full av omaka strumpor
- Kika efter iPhone/Xperia/Wildfire
- Jobba 14.45-21.45
- Ta en öl eller fem på stan ikväll

Vad gör ni idag?


Sommaren är toppad.

Vilken underbar kväll! Nu är det verkligen sommar på riktigt, Kristianstadsdagarna in my heart 4-ever och allt däremellan. Mina fina flickor, nostalgikänslan på topp, vi är fortfarande oslagbara - 5 år efter vår storhetstid.
Hur hittade jag er egentligen?

Catching up - alldeles för längesedan - skvaller, minnen, jag la en öl i knät och vann kexchoklad och sjöng lyriskt med i Artmades gamla låtar - vad dåliga de har blivit! - och skratt och bara ren njutning. Min dröm om Kristianstadsdagarna lever. Hurra!

   
  

  

 

 

 

 

 


Status: Omotiverad

För övrigt ska jag städa nu. Städa och göra mig iordning och fixa förfest. Och sy. (Jodå!)
Och äta nåt, kanske. Och ursäkta mig för något gles uppdatering.

Det är bara det att det är så himla mycket roligare att läsa bloggar och slöa på Facebook.

It's on.

Kristianstadsdagarna är äntligen här, och undertecknad är lika barnsligt förtjust i dem som när hon var liten och tjatade på sin mor om att de skulle åka in och åka karuseller.
Eller som när hon blev äldre och hängde med kompisar då nöjesfältet var det absoluta place to be.
Eller som när hon blev ytterligare lite äldre och kunde skylla alla dumheter - alla dessa jävla dumheter - på alkoholen som intogs i strid ström. 
Mina största misstag har alla sitt ursprung på Kristianstadsdagarna.

Igår tog jag med mig mannen för lite utekäk i skuggan, lite vin och lite öl, lite svängar för att titta på folk och slutligen lite rosé på Lilla torg. Nu för tiden är det sånt som gäller. Fint som fan, vetni. Vuxenpoäng på mig!


Okej...

Okej. Så tänker man såhär:

a) städa
eller,
b) sova.

Och hela min kropp skriker efter att få sova eftersom jag är så jävla trött hela jävla tiden och för det är varmt och jävligt och Willys var överfullt och jag var sinnessjukt nära att braka in i en lastbilsjävel som körde mot rött och det är nog mest synd om mig i hela vida världen och jag vill inget hellre än att bara få sluta de blå en mikrosekund.

Men nej. Jag tror bannemig att jag städar istället.

Att utnyttja dagen

Ingen sovmorgon här idag inte! 7.30 sjönk jag ner i stolen hos min söta nagelterapeut och lät mig bli serverad kaffe och en stunds ompyssling. Nu äter jag en försenad frukost på balkongen och ska ta tag i städningen innan det blir lunch med systeryster på allas vårt Rosegarden. Hem igen, en gazpacho to make, och sen tillbaks till jobbet. I och med att jag bara jobbar 6-7 timmar varje jobbpass, blir det i gengäld en jäklans massa dagar (läs: flängande fram och tillbaka till Åhus) för att komma upp i 100%. Ska bli skönt att jobba sista passet för veckan imorgon, och det ska bli skönt att efter nästa vecka gå ner på 50%. Då kanske jag tillochmed hinner med nåt.


Husfrun talar

En powernap innan jag sätter igång med städningen, jatack.
Nöffnöff.

Marknad ikväll?

Lugnet och jag

Vad jag älskar lugnet som möter en när man kommer hem från jobbet såhär dags på dygnet. Diskmaskinen diskad, lunchen för nästa dags dagspass på jobbet står redo i kylen. Äta lite, ströläsa lite bloggar. Duscha. Borde dammsuga, men lyssnar hellre på fåglarna och äter jordgubbar.

Den absolut bästa känslan som finns dock, alla kategorier, är den när man sakta går hemåt kl. 7 på morgonen efter ett krävande nattpass på psyk, gäspar ikapp med att solen går upp och så småningom: kryper ner i sängvärmen bredvid sambon och somnar till fåglarnas kvittrande utanför fönstrena. O-slag-bart, I tell you. Helt jävla oslagbart.


Hepp!

Nu sticker jag snart till jobbet. Jag tar med mig den svindåliga boken jag köpte häromdagen och hoppas på en utläsning, den nygjorda broccoligratängen som står redo på spisen och inte riktigt mitt bästa humör efter att ha svettats genom ytterligare en hyfsat sömnlös natt, omläggandes sambons solsveda med våta handdukar.

Imorgon börjar jag tidigt. Undrar hur det går med det.


Det är nog inte meningen att jag ska få åka och bada.

Men erkänn att det är rätt skönt med en mulen dag?
Jag ska bara göra så lite som möjligt innan jobbet - läsa ut min bok, betala räkningar, bläddra i nya Blossom som kom med posten igår. Lite sådär paus i livet. Som av någon anledning inte känns riktigt rätt att ta när solen skiner.

Startskottet för veckan har gått...

... och inte blev vi klara till att åka och bada inte. Vi blev kvar hemma hos syster, födelsedagsfikade, solade och badade i Thelmis pool istället innan jag åkte till jobbet och M vidare mot riktiga stranden.

Imorgon dock. Imorgon ska det bli åka av. Om det blir sjön eller Hanöbukten eller Torsebrobadet återstår att se. Men åkas ska det iallafall. Och badas. Plaskplask.


Thelmis!

Idag är det stora tjejens alldeles egna 4-årsdag! Jag ska dessvärre jobba kväll ikväll, men vi kör utom och fikar en snabbis innan vi drar och badar idag, så får M åka på kalas själv lite senare.

Hörde ni bada förresten? Hell yes att vi ska!


 Ja, man är ju inte 18 längre...

... och vårt kära Banken verkar ha tappat varenda liten spillra av sin forna charm. Annat var det minsann på min tid!
En trevlig kväll får man dock ändå i trevligt sällskap, och den lilla extra guldkanten dök upp i form av en man vid pastavagnen som gärna delade med sig sina tankar och funderingar om rymden, ufo:n, statsministern och majssnokar. Hade inte hjärta att avbryta honom, men efter en halvtimme försökte jag vänta in en paus i hans berättelser för att avrunda samtalet. Det var bara det att det aldrig kom någon. En del vill bara ha någon att prata med.

Jag är tokledig hela dagen idag också, jag tog mig en lååång sovmorgon i väntan på att solen ska nå balkongen. Nu är det fritt fram, så bara till att städa undan efter igår och sedermera inta ryggläge i solen. Kanske läser jag ut das book idag?

Sommar, sommar, sommar

Den duschen, my friends, den skojar vi inte om. Den var LÖJLIGT efterlängtad efter en härlig slappardag på stranden i Åhus med vackra Angelica. Johnny och Linda kom också förbi och höll oss sällskap. Och de mässande, bedjande missionärerna som bokat platsen bredvid oss förstås. Alltså bokat. På stranden. Reserverat, liksom.

Jag har badat som en toka, sååå skönt att bara vara! Tokälskar riktiga stranddagar som denna, att bara ligga och njuta av sol, svalka sig i kallt vatten när det blir för varmt, slumra till då och då av havets sövande kluckande... Känslan av att ingenting är jobbigt, trösterika insikten av alltings enkelhet... Svårslaget!

Väl hemma köpte jag med mig en påse plantjord, städade lägenheten och fick slutsligen en gång för alla ordning på vår balkong. Vilken för övrigt jag och ovan nämnda fröken A ska bo på (läs: beundra) om någon timme, med varsin stooor tallrik hemgjord gazpacho i ena handen. I andra? Rödtjut naturligtvis, i väntan på en minnesvärd kväll!


Jag och Anna i Hörvik för nån vecka sedan.


Så mätt, så mätt.

Har haft en jättehärlig kväll med min prins. Vi sänkte en 3-rätters och en flaska vin. Sen gick vi hem, pussades en stund och klagade på att vi hade ont i magen.

Och vet ni?
Jag lever.
Varje minut.

   

För jag vet vad som betyder.


Mitt liv som kanin. Duracellkanin.

Vart kom den här plötsliga energin ifrån? Mitt i natten började hon storstäda och laga laxgryta, men sov dessvärre för dåligt för att våga gå upp på sin tänkta morgonprommis när klockan ringde kvart över fem imorse.
Nu sitter hon här, slevar i sig gröt och kan knappt vänta på vad dagen har att erbjuda. Förmiddagsjobb först och främst. Det är klubbat. Sen en sväng till Eko, storhandling på Willys, hem och torkagolvplanterablommorbetalaräkningarstädabil. Sen date med min man ikväll, going out käking.

När jag träffade M blev vi ett par redan efter två dagar. Hux flux, liksom. Och det har han fått höra många gånger (nej, jag själv var inte fullt lika involverad i den speeden), att vi aldrig dejtade.
För jag har aldrig dejtat. Jag har bara... blivit. Blivit till, blivit par, blivit k... ja. Blivit.

Så nu får han minsann ta mig som jag är, lillprinsen. Med en dejt då och då.


Vikt och sånt

Vem kan säga nej till en sovmorgon när sambon tar ledigt från jobbet och sovmorgnar bredvid?
Inte Mikaela Nilsson iallafall. Så blev inget vettigt gjort den här morgonen heller.
Ska dock till gymmet innan jobbet ikväll, sen jobbar jag dag imorgon innan jag har 2 1/2 dagars ledigt! Hoppas på en strandväderhelg utan dess like, nån som vill joina?

En annan grej som är rätt rolig att komma upp till en sketen torsdagsmorgon när man nyss gått med i ytterligare en viktnedgångsutmaning är att bli varse om att vågen pekar på ytterligare 2kg minus. Mina 5 kilo jag egentligen skulle droppa till midsommar är således puts väck nu. När hände det?


RSS 2.0