Tacktal till mig själv

Känner att jag bränner av klyscha efter klyscha these days. Tycker ni det är jobbigt? Skiter väl jag i.
Jag får mina ryck. Det vet ni.

Jag berättade Simons historia för Angelica tidigare ikväll om vem som egentligen var sjunde barnet; vi skrattade så vi grät båda två och jag körde hemåt fnissandes för mig själv.
Och jag är så jävla glad.
Glad över vardagen, över vardagslunkvardagsmåstenvardagssysslor. Jag är så jävla glad över att jag har världens finaste sambo, glad över att jag har så fina minnen, så roliga jobb, så spännande framtid. Glad över vackraste familjen, släkten, vännerna. Över tvätthögarna som bara växer och det inte längre så kritvita badrummet som egentligen borde städas varje dag. Över dammråttorna som frodas i hörnorna och de halvfärdiga projekten som bara blir skit. Glad över min utbildning, mina fina groupiesar och klassisar. Människor jag kanske inte skulle träffat om ödet ville annorlunda, människor som redan nu betyder så enormt.
Jag är så innerligt glad över mitt liv, mina lärdomar, mina misstag, mina läxor och mitt förflutna.
Mitt nu. Min plats på jorden.

Hade jag varit religiös hade jag tackat Gud. Men Gud är död och det är ingen annan än jag själv som tagit mig hit.
Tack Mikaela. För att du är så helvetes envis. Trevlig mot folk som förtjänar det. Principfast och stark. Insiktsfull och realistisk. För att du (åtminstone ibland) förstår när du ska backa, för att du inte låter någon sätta sig på dig.
För att du byggt ditt liv precis som du vill ha det. 
Nu ska du bara lära dig resten.


Bölfia

Jag är en riktig bölis. En sån där som brister ut i tårar så fort något ovanligt ledsamt, hemskt - eller vackert och roligt - händer.
Jag har en granne. Eller ja, hade, eftersom jag ju som sagt lämnade lägenheten idag. Hon har bott under mig och har fått ta emot en hel del vänner till mig eftersom hennes ytterdörr avslöjar att även hon heter "M Nilsson".
Hon kallar mig "gumman" och är äldre än hon ser ut, och hon är sådär alldeles jättesnygg och jättegullig och jättehäftig och jättesnäll som jag också vill bli en dag. En vacker människa helt enkelt. Fin.

Vi pratade lite idag, hon och jag, som alltid när vi stöter på varandra.
Hon frågade hur det hade gått med städningen och om jag var klar och om det var skönt att äntligen få lämna huset.
"Ja" sa jag. Och började naturligtvis böla.
Jag kommer sakna henne, M Nilsson. Henne och vår vaktmästare. Mer än själva lägenheten faktiskt. Konstigt. 

Och jag vet fortfarande inte vad M:et står för.

Det är kärlek

Och det är under ett sådant panikstressögonblick; när man ful och tjock vräker ut sig i soffan, stinkandes fisk sen jobbet uppblandat med lite svett från städningen, när fotsvetten står som ett moln runtomkring en. När man sitter mitt i ett hav av skräp i den lägenheten vars städning man liksom åsidosatt ett tag, när man goffar i sig snabbmat direkt ur papperspåsen, när man är sur och kräng och jävlig, osminkad och med håret fullt av damm.
Det är då man inte vill höra "Du är så fin" från bästaste sambon.
Men det kanske är då man behöver det som bäst.

Nämen hej Livet, trevligt att råkas.

Just när jag ämnade lämna lägenheten för att åka och ta ett sista ryck på Österlånggatan igår ringde min chef från Åhus och undrade om jag kunde rycka in. "Javisst!" sa jag och rattade bilen i heeelt fel riktning. Vilket resulterade i en sen kväll istället, bland skurhinkar och dammiga 1800-talslister. Vilket påminner mig - om jag någon gång här i livet skulle vilja bo i ytterligare ett sekelskifteshus - påminn mig om att anställa städfirma till flytten sen.

Det var iallafall riktigt kul att jobba, massvis med folk fick tiden att springa iväg. Jag stapplade hem-hem först vid halv elva på kvällen och fullkomligt ramlade i säng, utmattad som en urlakad hund.
Imorse var jag på plats igen vid åtta, fit for fight (nåja!) för dagen. Och han värsta godkände den! Besiktningsmannen alltså. Min städning alltså. Godkände! Jag kunde kysst honom av ren tacksamhet.
Men det gjorde jag inte. Jag åkte ut på äventyr med systeryster och barnen istället. Sen ramlade jag i säng igen. Precis nyvaken, faktiskt. Och det känns så sköööööönt!

Klubbad säl

Sovit som en klubbad säl. Ungefär som jag kommer göra inatt, om jag oddsar rätt.
Städbyxorna är på och sista rycket borta på Österlånggatan väntar. Sa jag klubbad säl? Jag tror jag gjorde det.

Imorgon är det besiktning kl. 10. Sen ska jag bara göra roliga saker. Så det så.

Min bästis

Det här är en av mina allra närmsta vänner:



Jag kallar henne Berit.
Berit och jag är himskans goda vänner ser ni, hon levererar nämligen superba smoothiesar till mig när jag håller på att förgås av sötsug.
Ikväll fick hon celebert besök av vaniljyoghurt, mango, apelsin och kokosmjölk.
Och ett orange sugrör!
Jävligt viktigt det där, det där med sugröret.


"Our love is like a hunger - without it we would starve"


"In a world that don't know Romeo and Juliet
Boy meets girl and promises we can't forget
We are cast from Eden's gate with no regrets
Into the fire we cry"



I'm on a roll.

Hemma och vänder en sväng, stoppar lite mat i magen innan det är dags att ratta mot Åhus och kisarna. Har fått en hel del gjort i lägenheten, sååå skönt! Nu ser man verkligen ljuset i tunneln...
Imorgon är sista rycket och sen hoppas jag att jag slipper gå upp sex på måndag morgon för att fixa det sista.

Jag är rätt duktig ändå.


2 days left

Om två dagar slipper jag lägenheten. Ska bli sååå skönt att få tillbaks sitt liv igen! Hur jag ska hinna tömma och städa den är dock ett annat problem, men allt löser sig bara man ger sig fan på det. Och fan på det it is.

Igår var vi på Österslövs byakrog med M:s jobbarkompisar på deras underbara grillbuffé, åt gott, drack gott och skrattade mycket. En riktigt trevlig kväll i trevligt sällskap, som alltid. M fick dock dra sig ur sängen vid åtta imorse för att åka en snabbis till Stockholm, stackars tröttis.

Tur jag har att göra här hemma som sysselsättning. Helg? Vad betyder det?


Friday I'm in love.

Simon: - Ameh! Jag fattar väl att jag är starkare än Mikaela iallafall!
Jenny: - Jaså?
Simon: - *skrattar rått*


Dumdidum! Hittills flyter det på! Hur jag ska tömma lägenheten tills på måndag morgon är numera det enda småakuta problemet jag verkar ha här i världen. Och värre kan man ju ha.
Vår uppsats? Den blir awesome! Hur kan den bli annat liksom?
Och ikväll ska vi käka gott. Jag vet till och med vad jag ska ha på mig! Odds för det, någon?

It's a brand new morning.

Godmorgon fredagskänslor! Humöret är på topp, Faith Hill (!) spelas ur högtalarna och jag ska strax bege mig för att lura med mina kära groupies på en frukostbuffé. Idag ska arbetet sammanställas och skickas in för en första ganskning, jag ska bli av med mitt köksmöblemang, vara kattvakt och städa ur lägenheten en smula.

Ser dock fram emot kvällen och Österslövs Byakrog med M:s fina jobbarkompisar... Helghelghelg!


Jag är bäst och ingen får må bättre än jag

Jag tänker för mycket. Always had, always will.
Ikväll tänker jag på hur elaka människor är. Inte de som mördar, rånar och våldtar. Nej, den elakheten känns redan till. Jag tänker mer på vardagselakhet.
Att träffa människor man inte träffat på väldigt länge kan vara rätt givande. I regel har de nämligen hört ALLT som hänt en sen sist - om det varit dåligtpinsamt eller hemskt. Sånt pratar man ju om. Sånt "hörde man nåt om..." Sånt ser man på Facebook. Sånt berättar folk för varandra. Skvallrar folk om.

Ponera att man varit med om nånting bra. Hur stor är chansen att personen man möter hört talas om det? Vem fan skulle stå och säga "Ja, jag hörde att din mamma dött och att förhållandet spruckit och att du mår skit, men att du fixade det och är lyckligare än nånsin"? Istället får man besvara, besvära, förklara; stå där och tycka synd om sig själv ett tag; "ja... jävlar vad det är synd om mig... MEN vet du vad? För tillfället är det ju rätt bra faktiskt".
Jag hatar att behöva försvara mig. Försvara mig, förklara mig, jag fixar inte det. Men man måste. För folk hör bara det dåliga, folk berättar bara om det hemska. Det som är bra, de fina sakerna som händer Mikaela eller Kalle Anka eller Richard Gere - det är det ingen som vill berätta för andra.

Människor är elaka. Vi hatar att se andra lyckligare än oss själva.
Det är ingen teori, det är ren fakta. Sen kan man påstå annat och ta illa upp - jag tar för fan SJÄLV illa upp - men i grund och botten står man alltid sig själv närmast. Och man vill inte höra annat än att det går sämre för A och B än vad det går för en själv. Att A är jävligt lycklig med jobbet, att B alltid verkar ha så roligt och spännande liv, är ju liksom skitsamma.

Självfallet kan man glädjas med sina vänner, vara glad å andra människors vägnar. Det blir jag själv bättre och bättre på, för övrigt. Jag kan bli överlycklig över nånting som jag vet gör en människa jag tycker om glad.
Men det är liksom en helt annan nivå. När man sitter där och skvallrar över vinglasen är det inte vem som är lyckligast eller har mest roliga saker på gång som är det intressanta - utan vem som blivit dumpad, vem som super som ett as, vem som varit otrogen, vem som förlorat sin mamma.

Svenska avundsjukan, kallar man det. Jag kallar det bullshit.

Blocket

Jag älskar Blocket-affärer. Man får prata med så många trevliga människor, och man får träffa dem, få en liten inblick i en människa man kanske aldrig hade fått den äran att stöta på om man inte sålt henne de där skorna/böckerna/köksmöblemanget.

Jag har pratat med en jättetrevlig kvinna här nu ikväll. Hon kommer och hälsar på mig imorgon för att befria mig från köksmöblerna. Underbara människa. What's not to love with her, liksom?

Jag är en dålig människa.

För tillfället hinner jag knappt med mitt liv. Det är endast och enbart mitt eget fel och lathets synd, men det är så det är. Jag hinner inte med.

På måndag lämnar jag äntligen min lägenhet, som jag inte bott i sen nyår. Där står fortfarande en soffa, ett skåp, ett matmöblemang, massvis med småsaker och en flyttstädning och väntar på mig. Dessutom ska förrådet rensas. Samtidigt ska vårt riktiga hem undvika förfall. Här måste det också städas, tvättas, fixas och donas. Nästa fredag lämnar vi också in vår B-uppsats, vår lilla baby. Den ska bli tokbra, men för att det ska nå hamn måste det läggas ner tid och energi på den också. Tid och energi som egentligen inte finns. Man får låtsas, helt enkelt. Fantasi är underskattat.

Alltså. Plugg nu ett par timmar, sen putsa fönster och rensa källare borta på Österlånggatan, innan världens snällaste Daniel hjälper mig köra bort soffan till Åhus. Ikväll ska jag bli klar med spelningslistorna till bröllopet, och pluggandet inför morgondagen då vi planerar att tjoppa ihop hela skitet.
Allt går om man vill.

*gäääsp*

Har precis varit och lämnat min bil till systeryster. Deras avgassystem rasade i backen igår, stackars. The Mentalist fick mig än en gång att lägga mig sent inatt och halv tre imorse snubblade M ner bredvid mig i sängen efter att ha kört från Trollhättan mitt i natten. Han är välkommen! (ändock sömnstörande)

Ska snart åka och handla med tjejerna, sen blir det röj i lägenheten resten av dagen. På måndag får jag tillbaks mitt liv igen, hur underbart låter inte det? Fräckt.


Vad är det för en dag... vad är det för en dag...

... för det är ingen vanlig dag för det är The Mentalist-dag! Skaldjurssoppan som ska ackompanjera denna spännande uppföljning står som bäst och puttrar på spisen och jag är lagom svettig och go efter ett grymt bra spin-pass, lett av fina Angelica. Såå duktig är hon, peppar och tjoar och tjimmar trots att alla på cyklarna håller på att dö av ansträngningen. Och nu blev jag ju sugen på Nautilus istället för Friskis... Hm... Tål att tänkas på!

Jag vill väl också ha vita tänder

Funderar allvarligt på en tandblekning. En Tradera-blekning. Billigast, liksom. Och antagligen giftigast. Men man kan inte få allt här i världen.

Nu ska jag bege mig bort mot Nautilus för att bli plågad till döds på en spinningcykel. Det är fröken Jönsson som håller i trådarna - vi kommer dö. Spänning i vardagen tror jag det kallas.

Rapport från hus 17:

Signifikanstester.
Diagramanalys.
Konfidensintervall?
Internt bortfall.
Vart tog signifikansen vägen?
Inkodning.
Ändring.
Bortfallsanalys.
Signi... sikafens?

Hoppas ni har det bra därute!


Shiet.

Ååååh! Kärlek!
SHIT vad bra den är alltså. Serien. The one and only. Självaste Gregory House bleknar ju i jämförelse, för Guds skull! (Och ungefär HÄR kommer hon på att hon nog har en förkärlek för serier som inkluderar ironiska, hårda, ärrade män i medelåldern i huvudrollen. Psykoanalys på det, nån?)

Kl. 9 imorgon kommer mina groupiesar hit. Då ska jag vara vaken, uppstigen, iordninggjord och någolunda pigg och alert.
Ändock - ändock - funderar jag seriöst på ett avsnitt till.

Men nej. Törnrosa needs her beauty sleep.
Och dessutom släpps det en 3:e säsong i USA i höst. Heja Amerika!


Himma!

Precis kommit hem från en härlig kvällspromenad i sommarvärmen! Sååå härligt, riktiga sommarkänslor!
Tyvärr hade även myggen och skogssniglarna hört ryktet om att sommaren kommit, men man kan  inte ha alla rätt. Skogssniglar kan för övrigt vara det i särklass räligaste tinget som finns.

Nu - en sval dusch och mr. Patrick Jane. Graauw!


Mätt och trätt.

Efter en sallad och tokmäktig latte på stan är jag mätt och trätt och sömnig och The Mentalist-sugen. I den gamla vanliga gräsänkestajlen trollar vi fram duntäcket, kokar en balja te och bänkar oss framför teven - jatack!

Värre kan man ju ha det, karlsaknad till trots.


Suck.

Ibland blir man bara så trött.
Ibland pallar man inte ens bry sig.
Ibland blir man besviken.

Och ibland ibland ibland, men bara ibland, blir man så trött att man inte orkar bry sig trots att besvikelsen står en upp i halsen, framkallar ilskan som anländer hand i hand med apatin och stoltheten - den stoltheten - den som jag har och har byggt upp och aldrig aldrig släpper igen som ingen kan rucka på trots att de ibland kan tro det, den stoltheten, den som tvingar fram uppgivenheten och revanschlystnaden och principfasta grundvärderingar.
Den stoltheten. Just den.

Där var den.
Du kan inte röra mig.

Måndagssjuka

Jag är en sån där löjlig människa som blir helt förtvivlad när M åker iväg från mig. Då snackar vi alltså inte gammalt vanligt snuttegullgullsaknar utan värsta sörjande. Det är rätt sjukt. Min separationsångest ÄR rätt sjuk, i övrigt.

Jag hade faktiskt en kursare en gång i tiden som kom med teorin att jag hade sån djävulsk separationsångest idag, eftersom jag är uppvuxen med 53 fosterbarn som endera dagen bodde hos oss, endera flyttade. Men jag vet inte. Sanningen att säga lät det lite väl mycket psykologsnack över det samtalet. Och sånt vägrar jag som bekant att stifta närmre bekantskap med.
Jag är nog bara blödig, trots allt.


Fånga dagen

M och Daniel har varit stora starka flyttkarlar och hjälpt lilla mig att flytta ut möblerna (för vilken gång i ordningen...?) större delen av kvällen. Det blev pizza och kaffe hos syster återstoden av densamme.

Mondaymonday, kom i min famn. Typ. M åker till Trollis igen tidigt imorgon bitti. Hej gräsänkeliv! ... Igen. Det får bli en Mentalist-vecka till med andra ord. Jag och Simon Baker, mm-mm.

 


What happened? This happened:

Shit vilken helg!
Linköping var hur trevligt som helst, riktigt roligt att träffa så fina människor man redan "halvkänner"! Efter god mat och några drinkar var det skönt med en säng, men kl. 9 morse satt den här fröken nere vid frukostbuffén och gäspade, vid halv elva rattade hon hemåt igen - bara för att vända i dörren, svänga i en ny klänning och ner till Staffanstorp på det för att fira den blivande brudgummens födelsedag. Ytterligare gooood mat och trevligt sällskap; för att köra hem till Kristianstad vid nio igen. Släppte av älsklingen i soffan, och själv bytte jag bil och for vidare mot Hässleholm med detsamma där det vankades coctailparty hos Josse.
*hämta andan*
Halv fyra slöt vi våra ögon inatt, M satt uppe och väntade tills jag kom hem och sen låg vi och filosoferade över livet en stund. Bör jag nämna att det blev en lååång sovmorgon idag?

Och så nu då, bort till lägenheten på Österlånggatan, packa det sista och vänta in stora starka grabbgänget som ska flytta mina möbler en gång för alla. Veckan kommer således få ägnas åt flyttstädning varvat med B-uppsatsen.
It makes me wonder... Vem är den här Vardag? Och varför vill han så ogärna umgås med mig?


  

  

 

   


Saknar

Här ligger jag, ensam i en enkelsäng på First Hotel i Linköping.
Det känns lite konstigt.

Mycket konstigt, om jag ska vara ärlig.
Vart är mitt hjärta, min fining? Vart är björnöronen, pojkfnisset, knäppisen? Vart är älskling, fining, hetnos?

... Nej. Det känns inte riktigt rätt, det här.


Tötteliten.

Shiiit vad trött jag är.
Men herrejävlar vilken trevlig kväll jag har haft med Anna Drott o. co. Nu återstår det att se huruvida jag är körduglig eller ej imorgon bitti...

Tack för ikväll tjejer! (Och killar!)
En riktigt mysig kväll, jag ångrar inte en sekund att jag körde upp!


Måste!

Jag KRÄVER att det öppnas ett Naked Juice Bar i Kristianstad ÖGONABÖJ.


yum-yummie-yum.


Framme!

Helt otroligt.
För att köra hemifrån vårt in till centrum i stan tar det 4 tutningar på folk som inte kan köra bil.
Nu har jag kört fyra timmar och bara behövt tuta 1.

Menmen, framme är jag iallafall, efter en tripp förbi A6 i Jönköping. Spara pengar? Varför det?


Nu!

Nu rattar jag Röda faran mot Linkan!

Ska stanna till på A6 i Jönköping tänkte jag, do some shopping. Sen har jag ett hotellrum som väntar, ikväll blir det som bekant middag och imorgon rattar jag hemåt igen för att köra direkt till Staffanstorp för att fira blivande brudgum på födelsedagen! Busybusy... ;)

Brumbrum!


Dödde.

Jag dog nog nu nångång.
Eller ja, somnade på M:s mage iallafall.

Nu kryper jag i säng - heeelt död! Och upp tidigt imorgon och köraköra bil ju.
Ringer jag och gråter har lilla skruttibangbang gett upp för mig på E4:n.
Be aware.

 


För det är typ samma sak

Knappt har han varit hemma ett dygn, karluslingen, förrän han kallar mig padda:

M: - Hej paddan.
Jag: - Paddan?
M: - Ja?
Jag: - Tycker du jag ser ut som en padda? *tittar ledsamt och sårat upp*
M: - ... Nä. Som en cockerspaniel.

Visst, hörru.


Svett? Never heard of it.

Fina flickor svettas inte.
Men jag gör.

Våra step-pass brukar vanligtvis vara rätt tuffa i sig va. I 35 graders värme var det således ... rätt jubbigt faktiskt.
Svettas? BAH! Aircondition? Aldrig hört talas om.


*droppdropp*
 


Just nu:

  

Här ligger jag och filosoferar.
Vad jag kommer fram till? Att livet är rätt gott andå och att allt nog ordnar sig i slutändan.


Bloggmiddag!

Vet ni vart jag ska imorgon förresten?
Jag ska på bloggmiddag, jeppjepp. Fint ska're va.

Det är vackra Anna som firar 100.000 besökare som tagit tag i den här träffen. Anna är en grym tjej jag följt i snart 1 1/2 år, först genom hennes viktblogg som hon sedan körde ihop med sin vanliga. Kika in hos henne vetja. Fatta att tjejen är morsa och tv-chef och viktkämpare och hela kitet - samtidigt. Och likt förbannat är hon gorgeous vad än hon tar sig för och det ska bli sjukt roligt att få träffa henne och de andra.

Heja Anna, för att du dragit ihop det här! Grattis till dina 100.000 besökare och tack för att vi får följa med och fira det!


Bilden är helt fräckt snodd från Annapannas blogg.


Fixardag

Idag ska jag fixa trixa dona. En sån där dag. Tvätta, städa, torka golv. Ringa tråkiga samtal, göra några bokningar. En lagom sleten torsdag.

Det bästa med såna dagar måste ju vara att man får gå runt i myskläder utan smink utan att någon tycker det verkar konstigt.

Det finns en Gud

Och precis när jag saknade mitt hjärta som mest igår ringde det på dörren och bjöds på det där busiga pojkfnisset som alltid när han kommer hem tidigare för att överraska mig.
Lycka.

Miss my baby :(

Fyyy vad tråkigt det är utan M! Nu får han bannemig komma hem till mig igen, saknar honom lite extra mycket ikväll... 

Groupiesarna - SPSS 1-0

Vi vann, ohyes att vi gjorde. Vi vann som fan, faktiskt.

Nu preppar jag för gymmet med Raise your hands och ser fram emot en lugn kväll med fisksoppa och - naturligtvis - mr. Patrick Jane. Grauwgrauw.

(Jo, jag saknar M. Jättemycket faktiskt.)


Lill-lördag it is!

Jag ska fira med att göra mig iordning för skolan, möte och sen ett bråk med SPSS. Gissa vilka som kommer vinna... ;)

Bråttom bråttom. Fattar inte varför det alltid slutar med att jag stressar på morgnarna.
Kram på er!

Jag hatar cliffhangers.

Åååh. Veckans avsnitt slutade dumt-dumt-dumt!
Bara till att återgå till dvd-boxen och pussla ihop det röda pusslet i ordning...

Mm... Jag tror jag hyser lite olämpliga känslor för denna serie. Vad tror ni?

Heja oss!

Vet ni vad jag har gjort? Vill ni veta? Vill ni?
Jag har hoppat på fina Elins utmaning om KWC - Kvistens Weight Challenge. Fem kilo är det som ska droppas från våra kroppar innan midsommar - härligt initiativ av duktiga fröken Kvist tycker jag! Kika in på hennes blogg och inspireras, så jäkla grym och duktig är hon! En stark tjej som verkar ha ett riktigt fint hjärta :)

Och nu har jag ju went official så att säga, för att återgå till ämnet, så nu är det på riktigt.
Fem kilo.
Shit. Vad har jag gett mig in på?

Skönheter köpta för pengar

De här två snyggosarna har fått flytta hem till mig och M och håller nu som bäst på att göra sig hemmastadda i undertecknads garderob:

 

Den till vänster är från Nelly.com och den rosa bubbelgumsdrömmen från Lindex.
Fina är de, mina sötnosar. Inget snack om saken.
(Och självklart medföljer även kroppen, brännan och håret från modellen på köpet.)


Mormortid

För övrigt har jag spenderat dagen med min fina mormor, fina Birgitta och fina Fanny. Vi åt, fikade, drack kaffe, vilade... och shoppade lite. Min bröllopsoutfit är således komplett.

Känns mycket märkligt att vara klar med någon slags planering lite tidigare än fem minuter innan jag åker hemifrån.

Hässleholm har jag också hunnit besöka. Jag och Josse åt pancakes och tittade på fina kläder och åt jordgubbar och skvallrade. Bra skit.

Tomorrow - School, och ett nytt dråpförsök på SPSS.
Måste boka hotellrum till fredag också.
Och ringa de där viktiga samtalen.
Och allt det där.
Ni vet. Nån annan gång.


Tuesday evening

Det är tisdag mina vänner. Det är tisdag.

Om en halvtimme börjar det. Livet. Meningen med det. Och allt däremellan.

Det är THE MENTALIST-TIME, my friends!


*sitter redo med pom-poms och med ett lyckligt barnskratt på läpparna*

Vad är det för gult på himlen?

SOL? What the fuck? Finns den fortfarande? Bryr den sig om oss?
Herrejisses.



Jaja. Jag ska iallafall springa ner på stan och träffa fina mormor som är in da town, sen blir det plugg resten av dagen och en sväng till Josse i eftermiddag.

Gääääsp! CBI och Patrick Jane förstör min nattsömn, ändrar min dygnsrytm. Inte bra, inte bra.


Och ägde gjorde vi.

Tillbaka! Svettig och mysig dessutom, en kram någon? 
Nu ska jag äta räkor, dricka te och titta på film resten av kvällen. Som den nucka jag är liksom. Fint som snus.

Måndagskväll

Det är måndagskväll och jag preppar för att äga spinsalen på Friskis tillsammans med några andra glada jäntor till Roffes vanliga spinningpass, och kommer plötsligt på att jag inte twittrat på hela dagen. Skandal.


Jag blir faktiskt lite kelsugen till denna:


Så sant, så sant

"Oavsett vad du ger en kvinna kommer hon ge dig något bättre tillbaks.
Ger du henne en spermie, ger hon dig ett barn.
Ger du henne ett recept, ger hon dig ett mål mat.
Ger du henne ett hus, ger hon dig ett hem.
Ger du henne ett leende, ger hon dig sitt hjärta.
Hon multiplicerar och förstorar allt du ger och återgäldar det mångfalt.
Så...
om du ger henne skit kan du förvänta dig att få ett helvete tillbaka."


... Graauw!


SPSS-skit

Någon som råkar vara grym på SPSS? Jag har aldrig använt programmet, mina kära groupiesar som var med på genomgången av det fick inte lära sig nåt vettigt - och nu ska vi redovisa vår B-uppsats i detta jävla mög-påfund.
Gratulerar, groupiesar. Här kommer det, problemet vi (läs: jag) bara väntade på eftersom vi varit så duktiga hittills.
Beware.

Njae.
Lite lunch på detta och återuppta slagsmålet mot SPSS om nån timme igen, med hjälp av Djurfeldt? Okej'rå.

Mini tipsar

Det bästa sättet att börja en ny vecka? Köpa nybakade bullar från bageriet på hörnan till frukost.

Snart kommer mina groupiesar för att kicka igång det riktiga jobbet med vår B-uppsats. Sen: vuxentråk med tradiga samtal och mailande. Ikväll ska jag sätta mig med spelningslistorna till brudparet och äga spinningsalen med fröken Rosén. Mycket nöje!

Beslutsångest!

För övrigt kom min vackra klänning från Nelly.com neddimpandes i brevlådan igår. Eller förrgår. Saksamma, den hittade inte upp i lägenheten förrän idag, och den är hur vacker och skir som helst. Den gömmer mina sämre sidor och framhäver de fördelaktiga. Den är ruskigt snygg. Ruskigt användbar.

Och ruskigt dyr.

Alternativ: 1) skicka tillbaks den och vara glad över att jag sparat 400 spänn, 2) behålla den, lite fattigare - lite gladare, eller 3) intala mig själv att det bara är jag som är snål, behålla den och leva lyckligt i alla mina dagar.

Hm. Dyr... snål... 
Allt är ju relativt, har jag hört.

Vilken dag!

Åh, vilken mysig dag vi har haft. Världens bästa faster Lotta ska ju som bekant gifta sig 5 juni, och när det vankas bröllop faller det ju även naturligt att vanka möhippa.
Den ska jag berätta om imorgon. Nu är jag trött. Och gräsänka.

Det är soff-dags. Soff-dags och duntäcke-dags och Simon Baker-dags. Tycka synd om mig själv-dags.

Puss på er!

Busigheter

Nu ska jag iväg och busa resten av dagen. Vi ska överraska en människa jag tycker hemskt mycket om, för en alldeles speciell anledning...

Iiih så roligt vi ska ha!

Natti

Har haft en jättemysig kväll på Taste med fina Emma! En försenad/gemensam födelsedagsmiddag och lite catching up, hur trevligt som helst. Vi ses alldeles för sällan these days.

Nu ska jag hoppa i säng (renbäddad sådan... mm...) i väntan på M som är kvar i Färlöv... Fick djävulsk magkatarr efter syndarmiddagen, så beslöt mig för att inte köra dit och göra dem sällskap. Dessutom ska jag ju upp tidigt imorgon, roligheter i världsklass hela dagen lång ju!

Nattinatt!

Städa

Jag finner städning oerhört rogivande.
Idag har jag tvättat, torkat och vikt/hängt 7 maskiner tvätt, städat lägenheten, dammsugat, dammat, bytt toasits (äntligen slipper ni bli knipna i rumpan ärade gäster!), städat toaletten, bäddat rent i sängen och kört två maskiner disk.

Och jo.
Jag känner mig som en bättre människa.
Faktiskt.


By the way...

Vem av våra grannar det än var som tyckte det var en lämplig idé att gå upp och borra med slagborr kl.10 en lördagsmorgon - watch out. Jag kommer INTE ta hänsyn till om ni råkar överskrida tvättiden med så lite som en sekund. Eller spelar musik aningens för högt så mycket som en halv minut efter elva på helgerna. Inte det minsta.

Idioter.

Opepp.

En lördag som känns som söndag efter klämdag efter röd dag.
Bör jag nämna att jag är sjukt oinspirerad? Till typ... allt?

M ringde redan strax efter två inatt, hämtade och utfodrade det stackars livet med en kebabtallrik. Sen sov vi gott, kan jag avslöja. Typ tävlade om vem som kunde sova godast. Lååång sovmorgon blev det imorse, mysigt! Nu är han dock i Färlöv och fixar med huset och jag stannade hemma med tvätten. Vilken husfru va? Och tvätten ÄR i, that's a promise, men resten av lägenheten jag tänkte städa när jag ändå var i farten låter sig fortfarande väntas på.

Äh, bara det börjar regna snart ska det nog lösa sig. Ikväll blir det utekäk med fina Emma och sen vidare till Färlöv för lite trevligt sällskap, alltid lika trevligt! :)

Bilder från gårdagen

Vi drog ju till IKEA i Malmö dåva. Småstadsbrudars första gång - kan det bli annat än lyckat?
Vi packade hursom haver lille Caj full, och tjejerna var taggade som fan:


På Svågertorp befann sig även resten av Sveriges befolkning, hejhej sa vi till dem och mötte upp fina Calle vid toalettsitsarna. Lite lunch, fika och smärtsam betalning senare krossade vi glas och körde vilse på väg till Nova Lund 2 timmar innan stängning. (Åh, och Calle kämpade tappert för att hålla reklamannonsen under vindrutetorkaren på plats i 130km/h)
Där vi för övrigt träffade MARK, the one and only, den rödhåriga 08-an från SweMedia-tiden. My god, vad roligt det var att se honom!

Annars... Tja. Pengarna rullade iväg i takt med kalorierna och milen, och på väg hem mot Kristianstad turades vi om att sova ikapp. Eller ja, vi och vi. Jag kör inte så bra när jag sover.


     
  

Summan av kardemumman alltså: En jäkligt mysig dag! Att undertecknad somnade som en klubbad säl senare på natten hör bara till bonusen som kommer efter en heldag full med skratt, sorl, överröstande, vilsekörning och allmänt viktiga ämnesdebatter som huvuvida det finns spöken eller inte.
Tack tjejer! (jo, Calle också.)


Life is good, I tell you.

Nyduschad, nedkrupen under duntäcket i soffan. Ljusen tända, popcornen poppade. Simon Baker på tv-skärmen och hela säsong 1 av The Mentalist inom räckhåll.

... I väntan på M, som efter att ha rumlat klart med grabbgänget till Uggla-wannabe, kommer hem till mig, pussar mig godnatt och somnar vid min sida.


Majgad.

Så trött, så trött, så trött. Tötteliten, som Marie skulle sagt. Trött i tittorna. Och så vidare.

Men my god vilken dag vi haft! Först IKEA på Svågertorp (tillsammans med resten av världens befolkning, bör tilläggas), sen till Nova Lund ett par timmar - där vi hittade en gammal jobbarkompis bland butikerna! Sjukt oväntat och SJUKT KUL att se honom!

Bilder kommer imorgon, men först - jag har en ill-orange kasse från Hemmakväll att öppna, där det ligger en sprillans ny dvd-box... Kan ni gissa vilken? ;)

Det är jag och soffan ikväll. Jag och duntäcket. Och duschen. Grauw.

You won't commit me.

Dags för gymmet, duschen och sen vidarerattandes Röda faran mot Malmö och IKEA. Tut-tut!
I love my life.

Stackars mormor

Fick precis ett sånt tråkigt samtal från min fina lilla mormor...

Hemska saker händer, och tråkigt nog är det bara att gå vidare och försöka komma ihåg att man lär sig mer för varje slag. Men varför hemska saker alltid tycks hända på samma gång, det kommer jag aldrig förstå.

Stackars lilla mormor. Vi tänker på dig!



Lunch :)

Jag älskar Maxi.
Hårt och villkorslöst.


En torsdag som är en söndag som är som en lördag.

Nu ska jag städa, förövrigt. Dammtorka och dammsuga och våttorka golv och sortera tvätt och handla och sånt roligt. Lustigt att jag alltid åker på det, by the way.

Närå, så att. Någon som vill följa med och handla? Någon? Ingen?

Biotajm.

Ridley Scotts nya testosteronstinna Robin Hood-filmatisering var rätt göddig faktiskt. Riktigt bra till och med, om jag får säga det själv. Och det får jag ju. Bättre än väntat, typiskt Ridley Scott-regi.
Och Prince of Thieves med Costnan går ju liksom inte att slå ändå.



För övrigt hade nog Fia också kunnat uttala sig i frågan, om hon inte satt och stönade hela tiden.


Tankar från solariet:

Fan vad gött det är att sola! Bara ligga här och inte tänka på någonting, bara vara och lyssna lite på musik...

Hm... Fy vad äckligt om jag skulle fisa nu. Och så missar jag just den fläcken sen när jag torkar av. Och så kommer nästa, och torkar inte alls. Så kanske den människan... blir med barn? Eller nej. Det går ju inte.
Eller...?

"... heal the woooorld, make it a better plaaaaace..."

 Undrar hur Michael Jackson mådde egentligen? Hade varit roligt att träffa honom. Synd att han är död.

Åh! Jag får inte glömma ringa Jenny. Inte. Glömma.

Darin är rätt överskattad faktiskt. Konstigt att han lever fortfarande. Jävla mes.

 "... humdidum... it cööötts me lajk a naaaajf...."

Mes.

Åh! Och messa Jenny S om enkäterna! Som jag lovade. Inte glömma Mikaela!

Vad roligt det ska bli med bio ikväll förresten. Russell Crowe... mm... Undra om jag ska ha popcorn till filmen? Eller choklad? Eller kanske... både och? Och en fet cola iallafall, mycket viktigt.

Undra om soffan får plats i förrådet? Hm... Om man sätter skåpet till vänster istället för höger kanske man kan stapla soffdelarna... eller nej. Kanske inte.

Fan vad sugen jag är på att resa. Bara ligga på en strand en vecka och inte göra ett skit...

Popcorn får det bli. Har ju en klänning att komma i. Det blir vatten och bröd för dig resten av veckan Mikaela. Ett kilo eller två ska du väl kunna droppa.

Just det, musiken. Fokus, Mikaela, fokus nu för fan!

 ... this is my life, my frieeeend... and this is myyyy time to staaaand...

DONK! [somnar och slår i huvudet]

Hoppsan. Jävla tofs.

Vad gott det ska bli med kycklingsallad från Bagels! Mm... längtar.

Jag är nog rätt hungrig faktiskt.

Kanske ska ta en lax istället...?

DONK!

 *hosthost* Det var meningen.

Åhh. Så gött det här är. Vad spelar de nu?

DONK!

Vafaaan. Lyssna på musiken, pucko! Slappna av...

DONK!

 Meh! Undrar hur lång tid det är kvar? *sneglar på displayen*
Äh, jag hinner sova lite.

DONK!

Oj. Bara tio minuter kvar, måste lyssna lite på musiken nu.

"Humdidum... she's the oooone... nanana..."

Undrar om det är dags att sätta igång ansiktskanonerna nu?


Stenen och axlarna.

... ungefär den historien kan jag börja dra nu efter att underbart snälla Fisen var här igår och hjälpte mig rensa ur hela förrådet. Hon är bra snäll hon! Kan inte ens berätta för er hur grymt skönt det känns att ha det gjort.

Vi drog en sol som belöning. Sen gick vi på bio med värsta tjejligan. Bra skit.


"Karin. Det är dags nu."

Nu finns det inga ursäkter kvar. Enkäterna är fixade - så jäkla gött - regnet det bara öser ner och källaren skriker mitt namn. Tur jag fick lite nyinförfriade krafter av de fina killarna på Securitas.
(Undrar förresten om det är samma tuffa Securitaskillar som går lapplisebärsaka som står med spända muskler och rakat huve på uteställena och grymtar?)

Nu JÄVLAR, förråd. NU JÄVLAR.


Fina killar, det där.

Jag tycker det är förbaskat trevligt initiativ av Securitas att lägga presenter under folks vindrutetorkare:


HELVETE!


Morgonstunder

Det regnar ute! Ååh, det här kommer bli en bra dag!

De 50 sista enkäterna ska ut idag, sen ska helvetet i förrådet få ha satt sin sista potatis. Ikväll blir det gymmet och bio, härligt!

Mat och sånt.

Jag är rätt grym på fisksoppa om jag får säga det själv.

Slurp, slurp.

Ajajaj...

Jag kan ha världens kinkigaste benhinnor. Efter lite springande i C4:s trappor och en promenad med fina Madde trilskas de aningens för mycket i mitt tycke. Och det är ju jag som får stå ut med dem.

Meeeen! Vad gör det om 100 år när det är TISDAG?
Vad menas med tisdag mina vänner?
Vad menas med tisdag?
Det HÄR menas med tisdag:





... THE MENTALIST !


Det är ju tur att det inte är kallt iallafall.

Nä, vad sa vi om lite städning?

Vi sa "wieeeeeee".


Promenixande

Promenad med Madde innan källaren åker på storstryk på redigt. Ohyesindeed.


THE RIGHT SIDE OF WRONG

THE RIGHT SIDE OF WRONG kom till den 7:e augusti -09, efter att min sambo köpt mig för en pizza. Jag kom då direkt från blogg.se där jag bloggat sedan -06.

Namnet, THE RIGHT SIDE OF WRONG, är hämtat från Bon Jovi's underbara ordvitsar i låten med samma namn. Det här blev ett nytt bloggkapitel för mig. Min tidigare blogg jag hade på blogg.se hade jag använt som regelrätt dagbok som uppdaterades några gånger i veckan. Metrobloggen, där THE RIGHT SIDE OF WRONG först föddes, blev ett nystart och ett nytt uttryckssätt; nu började det bloggas flera gånger om dagen - om allt. Och allt it is. Jag började helt enkelt skita fullständigt i vad folk tyckte om vad jag skrev - det får stå för dem.

Jag är allt eller inget, och jag är gråzonen däremellan. Men ska man göra nåt ska man fan göra det ordentligt.
THE RIGHT SIDE OF WRONG innehåller allt som kan tänkas passera genom mitt stackars utarbetade huvud. Och tro mig, det är en del. Det är skrämmande, onödigt, vardagligt. Det är äckligt, det är privat, det är poetiskt och det är förbannat. Det är fjantiga utspel och besserwisserfasoner, det är iakttagelser eller bara jävligt korkade funderingar.

Och så är det fragment.
Vackra fragment ur mitt vackra liv.




"... and if we'll run all the lights
we'll slip across the border
on the wrong side of right
and just like Butch and Sundance
we'll ride until the dawn
sippin' whiskey, singin' cowboy songs
on the right side of wrong."


Groupiesarna vs. gymnasiecoolingar 1-0

Har precis kommit tillbaka från mitt gamla kära gymnasium där vi gjort 100 enkätintervjuer, och jag försöker fortfarande smälta att mina lärare inte sprang iväg och gömde sig när de såg mig, utan hälsade, kramades, bjöd på kaffe, hjälpte till, skrattade, brydde sig. Jag anade inte ett uns av bitterhet ens hos spanskaläraren. Eller religionläraren. Det, mina vänner, var oväntat. Men väldigt välkommet.

Och tack goda gudar för att man slipper gå gymnasiet igen.


Coming to get you!

Såhär roligt var det att kopiera och häfta 160 enkätundersökningar igår:

  


Tur att jag fick förmånen att stå bredvid och kolla på efter att ha flashat med mina strålande datorkunskaper.

Idag jagar vi gymnasieelever. Watch out!


Pure love.



"Nu måste jag tänka väldigt... väldigt... väldigt... snabbt. Och då menar jag väääldigt snabbt."



... Nä. Jag ser inget ont i denna människa över huvudtaget.
Mer Mia åt folket!

En dröm i rosa

Jag har för övrigt hittat en ny kärlek idag. Det var kärlek vid första ögonkastet I tell you, rosa kärlek.

Så nu ligger det en cerise dröm på sängen och väntar på att beträda min ståtliga kropp den 5 juni.
Got three words for that:

UND-
ER-
BART.

Gissa tre gånger

Gissa vilka som ÄGDE spinningsalen ikväll?
SHIIIT vad grymma vi var.

SHIIIIT.

Varför blogg?

Det här är min sida, min plats i världen. Mina ord, min ilska, mitt skitsnack.
Det kommer ni aldrig kunna ta ifrån mig.

Jag bloggar för mig själv, för att rensa tankar, städa huvud, söka struktur. Nedskrivna tankar printade på en webdomän.
Så oerhört svenskt.
Men ändå.
Jag är som vackrast i skrift.

Those were the best days of my life.

Ååh, vad fint vi hade det i lördags på vår lilla helkvällsgymnasiereunion! Blir helt gråtmild när jag tänker på att det här är människorna jag delade några av de vackraste åren tillsammans med och fortfarande kan jag bli ledsen över faktumet att nej, vi kommer aldrig mer ha multimedia med tråk-Caesar eller skolka från mediekunskapen med Tord tillsammans, för det är över. Snyft.

Men tiden går, människor förändras. Jag är sjukt lycklig över att vi håller kontakten någorlunda och flaggar för att göra en seriös tradition av vårt maj-infirande-av-sommaren som vi gjort varje år nu sen första året på MP.
Tills vi dör, typ.
Är det okej?

                              


RSS 2.0