Dagen efter kvällen före.

I den totala förnekelsen över att jag skulle minnas hur efterdyningarna efter den mycket aromatiska blandningen rödvin, öl och vodkagroggar känns, stapplade jag imorse upp ur sängen och ut i köket för att - det har jag åtminstone lärt mig med åren! - förebygga ev. huvudvärk. I köket: En skål med morgontorkade ostflisor. Inga konstigheter. Dricker ett stort glas mjölk - ur den som senare under dagen konstateras vara utgången sedan en vecka - och vidgar synfältet litet. Vart fan kommer osten ifrån? Ytterligare en ledtråd kan bestå i mackgrillen som står, med utdragen kontakt visserligen, men som jag i mitt fortfarande förnekande stadium inte kan komma ihåg om jag själv satt in i skåpet igen efter M:s gourmetmåltid i förrgår. Dricker upp mjölken och återvänder till sängen. Tänker inte på att jag förstör åtskilliga bevis på brottsplatsen genom att trampa i hårda brödsmulor som omsorgsfullt spridits ut i ett jämnt täcke över köksgolvet. Kras kras.

Två timmar senare: Mjölken konstateras gammal, smöret är slut och förutom täcket av bevismaterial på golvet är även spisen, vasken, bänkskivorna i köket samt kaffemaskinen och köksblomman omsorgsfullt översållade med brödsmulor och hårda ostflagor. Den skälige misstänkte: "Amen vadårå, jag var ju hungrig så jag gick upp och åt när du somnat!".

Jag bor alltså med en pöjk som - först efter att sambon somnat, bör tilläggas - smyger upp och tillreder mastodontmåltid i form av favvorätten varma mackor kl fyra på morgon, och dessutom - för att göra det hela extra classy eller kanske bara mer invecklat - använt sig av frusen, färdigriven ost som då förslagsvis måste tinas innan tillämpning istället för den ost som står färdig att hyvlas i kylskåpet. Den ost som han, vid ett tidigare tillfälle, mycket omsorgsfullt skurit bort alla kanter och minsta tillstymmelse till kant på. Mkt noggrannt, mkt viktigt. Ostkanter är inte att leka med, serru. Synd bara att det var en port salut.

Nämensåattejodå. Det blev en himskans trevlig kväll igår. Trots att det är precis samma människor ute nu som för fem år sedan. Tack Hanna och Cribbe!

Välförtjänt

Helgen är efterlängtad och det är aldrig så skönt att låsa kontorsdörren som efter en vecka like this. (Tidigare än vanligt och med efterföljande besök hos nagelteknologen därtill. Och inga p-böter trots en timmes överskridan av parkeringstiden.)

Jag har jourberedskap och fullspäckat privatschema under helgen som kommer. Inte minst ska jag hinna landaandasordna efter veckan som gick och som går till historien som den snabbaste veckan ever. Loppisletande, väskshopping, fölsedagsfireri, höstutflykt och kalkonmiddag bjuder veckoslutet på, och däremellan: städa, tvätta, handla, fixa. Och sovmorgon. Välkommen helg, du är efterlängtad!

where the action is.

Håhå, så spännande det kan bli. Håhå, så glad jag är över mitt jobb. (Och vilket jobb sen!)

Sjukt privilegiad. Ville bara säga det.

Och har man ett spännande jobb och går omkring och känner sig privilegiad och grejer så är man inte pigg kvällen efter natten-som-man-inte-sov-på innan. Och så kan vi ju inte ha det.

Och soc-tanter får gå och lägga sig efter klockan nio. Just sayin'.

Lördagsfiffleri.

Passar kalastrött tjej. DVD:n går varm och jag har kokat två kastruller varm choklad. Däremellan en mysig runda på stan och sushilunch med fina Hanna; inredningstankarna flödar. Lagomlördag. Helt enkelt.

Ikväll blir det lite god mat, spel och trevligt sällskap i Färlöv. Känner mig helt ur balans efter fyra dygns sjukdom och undanhållande från omvärlden. Litta snurrig s'attsäj. Världen tar kål på mig. Fast det gör den ju med alla. Flummeriflummera.

Blodkärl som brister.

Det är att betrakta som tur för både vår DVD, våra fönster och mitt blodtryck att säsong 3 slutade som den gjorde.

(Mvh Hypermadame.)

däckis på dekis.

Ligger däckad för fjärde gången på kort tid. Denna gång för feber, halsklet och igentäppta bihålor. Det enda som är tradigare än att vara sjuk är att vara rastlös. Jag hatar att vara hemma och inte göra någon nytta! (Och så kan man ju missa saker.)

"The Mentalist" har gåtts igenom, säsong 1, 2 och 3. Fyran är på väg men släpps inte förrän 17 oktober, vad ska jag levaandasdrömma fram tills dess? Jag behöver en Freud. Och komma tillbaka till jobbet.

RSS 2.0