lekande liv.

En så gott som ledig dag och livet leker ikapp med sången i hjärta och bröst! Jag har blivit erbjuden att fortsätta min tjänst i Bromölla på en fast heltidstjänst fr.o.m. juni och det känns rätt sjukt. Sen har jag målat balkongmöblerna och tvättat ett ton kläder, efter att ha börjat dagen med en runda längs Vattenriket med efterföljande cappuccino med syster såklart.
Och städar och plockar och spikar tavlor. Med en riktig hammare, denna gång. Gummiklubban är förvisad till längst in i städskåpet där den får ligga och skämmas tills nån påle behöver slås till eller nåt. Och nu ska jag snart springa några ärenden och leta ramar. Och sen ska jag köpa bubbel. Baka pizza. Och plugga hela kvällen med fröken Jönsson. Kanske kika på taxfree-utbudet? Om nio dagar åker vi. Purrpurr.

---

you said you couldn't live without me - so why aren't you dead?
instead of six feet under you're in someone elses bed
it's just one thing that I can't get through my head
you said you couldn't live without me - so why aren't you dead?

---

(återfall på Bon Jovi. husgudarna! ♥)


omkullsprungen.

Sakta, sakta, kommer vi iordning i vad som redan första natten kändes som vårt nya hem. Efter duktig totalångest är äntligen tvåan färdigstädad och ska lämnas så fort det bara går. Vårt fina hem, så ledsamt att lämna något som betytt så mycket!

Och jag släcker ner hela huset när jag skruvar glödlampor. Tredje dagen utan ström, himskans trevligt. Att spika i betongväggar med en gummiklubba är inte heller att rekommendera, för den delen. Om ni nu trodde det.

Det är hektiska tider, både med jobb och skola och privatliv. (Har jag något sådant? Och vad gör jag i så fall med det?)
Om 15 dagar åker vi! Och - jag trodde aldrig jag skulle säga det här - jag har ALLDELES för mycket kläder. Och skor. Och hur allt fått plats i en liten tvåa, som inte får plats i en 20 kvm större trea med betydligt fler garderober och mer förvaringsutrymmen, det är tamigfan magi.

Jag önskar mig fler timmar på dygnet i fölsedagspaket. Tack.


Ska det aldrig ta slut?

Suck, fortsätter bråka med min gamla lärare från Mittuniversitetet... Bara att bita ihop. Och stånka.

I ugnen står iallafall mitt livs första marängbottnar och gräddas och fröken Nilsson springer rundor som en skrämd iller för att av ömsom nyfikenhet, ömsom skräckblandad panik sticka näsan mot ugnsluckan för att se vad som händer i värmen. Marängbottnarna ska fyllas med hemkokt vaniljkräm - det kan jag vara världsbäst på - och mosade hallon och sen täckas med hallonmousse med vit choklad och jag hoppas på att impa på kollegorna precis lagom mycket imorgon...

Allt ter sig litet övermäktigt för tillfället. So much to do, so little time-style. Det tillkommer liksom grejer hela tiden. Men jag fixar't!

(Och om 23 dagar åker vi!)

(Och jag har köpt VÄRLDENS finaste ugglehalsband idag!)

(Och jag hittade även ett par solglasögon som var fina!)

(Och kanskekanskekanske kan det vara så, att det just i detta nu är på väg lite nya jeansshorts och klänningar och sådär hem till mig. Och kanskekanskekanske kan man hitta ett par skor eller två däremellan.)

En tisdag som en måndag

Ny vecka och tiden springer vidare... Vi har haft en härlig påsk med god mat, flyttstök och familjemys. Nu återgår vi till vardagen en stund och fortsätter nedräkningen - 24 dagar kvar till sol, bad och värme! (Och panikartad flygplansdöd.)

Jobb i eftermiddag, fortsatt stökande och sedan lite kvällsplugg. Välkommen till mitt liv den närmaste tiden!


Att vakna till snö.

Att vakna till ett landskap klätt i vitt på påskafton 2012 är ingen höjdare. Särskilt inte med tanke på att jag igår ställde ut mina nyinköpta uteblommor och kryddor på balkongen. Aprilväder, tror jag bestämt. Som aprilbarnen. Som jag, mamma och Leon. Dramaqueens. Aprilväder, aprilbarn.

Fyra flyttlådor är allt som står kvar inne i extrarummet, redo att packas upp. Sen återstår bara all miljoners plock, iordningfixande och omflyttning. Sen jäklar. Och förutom plock bjuder dagen på påskmys hos Fisen. Och lite plugg.


Att göra i påsk:

- Leva.
- Njuta.
- Äta.
- Baka.
- Plugga.
- Laga mat.
- Packa upp & städa.
- Läsa.
- Skicka ut inbjudningskort.
- Träna.
- Pussas.

Jag inledde påskhelgen med att efter jobbet lägga mig för en kort tuppis och vaknade tre timmar senare med sprängande huvudvärk. Nu ska jag laga biffgryta och sno åt mig några av solens sista strålar på en runda i das woods. Härliga helg!


Glad Påsk! ♥


En tid av kaos men också lycka som när du minst anar det drar undan mattan under fötterna på dig och du tänker att du kommit så långt att du nästan nästan inte bryr dig längre.

Jag kan dina trappor
Alla dörrar, alla lås
Dina lådor utan handtag
Varje språng

Och när du vaknar om en stund
ska du höra lövsångaren sjunga
i stora trädet utanför
Kom ut dit och lev innan du dör

Du har vädjat
Du har mörkat
Du har tuktat din rabatt
Du har tömt dina fickor för att slippa spö
Du har växlat med dig själv i rubel
för att sitta ner vid bordet

Men inte fan hjälpte det
Du trampar bara ännu djupare 

Det du räds drar du till dig
och det du jagar glider undan
Det du vill äga kommer en dag att äga dig
Och du kan kämpa ett helt liv utan att vinna en enda seger

(Du vet, de blodigaste krigen är alltid inbördeskrigen)
 

Jag har hört dina rop
och lagt svaren i ditt hjärta
Jag hör kranen inom dig
droppa oro och förtvivlan
Men också sången utanför

Kom ut dit och lev innan du dör

Kom ut dit och lev innan du dör

Kom ut dit och lev


RSS 2.0