Att plugga genom nätterna och tävla med tiden innan deadline för en stor inlämning med bara kaffet och natten som sällskap och veta att det här, det här kommer jag på något vis att sakna.

Så är det.
Det är sådana här stunder som jag slås av tanken att jag snart faktiskt inte längre kan titulera mig student. Snart kommer dessa pluggnätter, tentaångest, uppsatskompletteringar inte existera mer. Det kommer bli gudaskönt.

Men som ikväll, när doften från kaffebryggaren blandas med doften från de nyvattnade tulpanerna, när ljusen brinner lite varstans och när natten närmar sig utanför fönstren trots att man inte hunnit dit man tänkt, kanske inte ens på långa vägar. När man krigar mot tangenterna, vänder och vrider på formuleringar, svär över kontexter för invecklade att förstå för en 22-årig radioreporter. När klockan hinner bli midnatt och mer och man ensam med natten kokar än mer kaffe och kanske brer en macka för att få energi att sitta lite till. När verkligheten hinner ikapp och man inser att det kommer bli en lång natt och man ser nästan lite fram emot det för att man jobbar bäst under press och det är lite spännande med sitta-uppe-hela-natten-projekt. När man är ensam med natten och ett Word-dokument. Sambon, familjen, grannarna, hela staden sovandes. Sådana nätter. Kommer jag sakna.



Ledig måndag

Jag har varit ledig sedan i torsdags och det känns som påsklov. Jag har haft en härlig ledigmåndag med fortsatt packande, lunch på stan med fina Hanna (med efterföljande Solhaga-tripp, Eko-utflykt och hemmakaffe), en snabbtitt hos finaste syskonbarnen och sen kvällsplock och telefonsamtal med min fina man. Saknar honom fantastiskt mycket redan... Min prins! ♥

Imorgon är det dags för jobb igen med mina goa kollegor! Den här veckan kommer bli kämpig med långa jobbedagar, uppsatsskrivande och lägenhetsröj. Meeen. Allt löser sig. På måndag är det jag som sätter mig i soffan med ett glas vin och vägrar resa mig igen. Mihi.


Solsöndag

Älskar vädret! Jag kommer att skolka litet från packandet idag och spendera en stor del av eftermiddagen ute i solen med en kanna kaffe och en bok! (Det hade jag inte heller trott på...)
Milda vindar och klarblå himmel... Lovely! Ikväll blir det bokcirkel och jag är långledig tills på tisdag - beställer härmed sol till imorgon också.

Och ja! Vi såg John Carter på bio igår! Hade ungefär noll förväntningar, men den var riktigt bra. Och nu är jag lite småkär i huvudrollsinnehavaren. Mysigt med riktiga äventyrsfilmer en sen lördag i Kristianstad... ♥
 

 


Vuxenpoäng

Om någon för några år sedan sagt till mig att "en dag kommer du spendera en fredagskväll på en dyr restaurang, drickandes rödvin och bli lycklig över den höga kötthalten i chorizon, och sedan kommer du gå hem och lägga dig utan att festa halva natten för att på lördagen ställa klockan och gå upp tidigt - helt frivilligt - för att gå på loppis och hinna rensa i förrådet innan det blir mörkt" - då hade jag nog garvat ihjäl mig. Jag hade nog börjat fnissa redan när de sagt "en dag är det du som skjutsar till sambo sedan 4 år tillbaka till tåget när han ska till flygplatsen". Och när de sagt "en dag kommer du spendera en hel söndagsförmiddag åt att designa och beställa personliga inbjudningskort till din examensfest".

Det finns mycket jag inte riktigt hade trott på. Tiden läker.


Freitaaaa

Fredag och jag är lider av ledig-på-en-vardag-nipprighet. I vanlig ordning, alltså!
Snart kommer fina Jenny ner till mig för en heldag, vi ska gå på stan, fika massor och avsluta dagen med bowling och käka gottit på bästa Bar-b-ko ikväll. Nomnomnom!

Och jag ska inte handla. Så mycket.


Det ljusnar!

Nu är lokalen bokad! I början av juni smäller det - då tar vi en efterlängtad examen och firar det som sig bör, med fest, mat och skratt med våra nära och kära.

Kunde inte stå ut med föreläsningen idag. Blev ett par skor och en golunch inhandlat istället. I april har vi utlyst en tävling om vem som spenderar minst pengar. Måtte det hjälpa ekonomin en smula.


Morr.

Grrr. Ibland undrar man.


Vad enkelt mitt liv kommer bli fr.o.m. 1 april?


hagel gör mig årstidsvimsig.

Jag är fullt medveten om att det inte är jul och inte heller tid för julsånger.
Men denna otroligt vackra text träffade rakt i det vårgrubblande hjärtat när den - av någon outgrundlig anledning - började spelas mitt i min Håkan Hemlin-lista på Spotify. Ångest, välkommen in! ♥




Ett brustet hjärta ler
Ett bittert flin av hån
Jag blundar bort ett slag
Och ser blott du och jag

Du ljuger, du låtsas
- Det är klart att jag gör!
Att följa dig hem, än hellre jag dör
Du kallar mig pajas men se på dig själv
Hur kan du tro att jag älskade dig?

Jag är väl av en sort som inte kan ge upp

Jag tror på sagan min vän
Jag tror på kärleken
För våra drömmar: Skål!
Min älskling, för oss två



ohmygod.

Shiddiemaggiddie vilken dag. Vi lämnade Kristianstad kl. 6.00 imorse och var inte hemma igen förrän strax innan 19. Vi spräckte tidsrekordet big time, sju timmar vandrade vi rundor (jämfört med de vanliga 3-4...) och handlade. Och åt. Och ångestade. Jag kramades med tanter och fick solglaskomplimanger av en tröttnande far och hans 5-ish son och kaffe och fika och lunch och latte och såvidare och såvidare i all oändlighet. Jag hittade inga solisar. Däremot en ny plånbok (välbehövligt), en fiiin hissgardin till nya köket (nödvändigt), plättlagg (klart man måste ha ett plättlagg!) och lite nytt till köket (inte fullt lika nödvändigt). Och jag hittade mina fina formar! Heeelt fantastiskt fina, och det var nånstans där som min budget sprack totalt och hybrisen satte in i vanlig ordning.

Nu är allt prydligt undanstädat och jag är så trött att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Jag ska ta en lång go dusch och sen dö en stund framför Kontoret med en balja te och massa vattendrivande Cola Zero. Inte en matbit till får jag ner i magen. Vi har ätit tills vi dog. Typ.


Löö:da hela veckan!

Dagen bjuder på ytterligare rensning och packning, tänkte ge mig på första skedet i förrådet. Lunch på stan med mina fina tjejer och några ärenden. Lite tvättande.

Imorgon åker vi till Ullared, bara jag och fina A! Köksskåpen behöver kompletteras en aning inför flytten en trappa upp. Eller ja, behöver och behöver. Det är vi nog allt litet oense om, min fina man och jag. Jag ska kika efter de fina Gerbera-inspirerade ugnsformarna och fina uppläggningsfat. Fina krukor står också på önskelistan...


Finast är ju såklart originalen från underbara Gerbera Keramik... Sååå fina!


Ledsamt

Jag blir så ledsen över hur folk beter sig.

Människor som bjuder ut sina självmordstankar på bloggar och forum till höger och vänster. Söker uppmärksamhet med kanske två barn hemma och tänker inte göra något åt sig, bara ältar och offerkoftar och vältrar sig i andras reaktioner.
Folk som på fullt allvar tycker att hen-diskussionen, Internationella Kvinnodagen och hår under armarna är de absolut viktigaste topicsen i världen just nu, medan andra inte har något hem eller några pengar till mat.
En man som blivit skjuten på Vilan i Kristianstad. En död hund. Och jag kan inte bli kvitt min störiga magkänsla.

Skärp er för fan!



Ibland flyter det på.

Jävlar i havet vad jag varit effektiv idag! Ibland trillar sakerna på plats minsann, alltid lika skönt. Vi byter verksamhetssystem helt och hållet på jobbet - jävligt bra timing med allt annat som händer... Eller inte. Men nu jäklar är jag snart ikapp! Grymme!

Städa av lite och sen lägga sig med månadens bok i vår fina bokcirkel låter som en bra idé. Och jag vill ha ett våffeljärn.


vårhat.

Jag tycker inte om våren. Jag blir trött och rastlös när våren kommer, får krupp över vuxenliv och storbestyr och vill mest bara rymma med första bästa Finlandsfärja.
Därav sammanträffandet att jag alltid möblerar om/klipper av håret/börjar plugga/hoppar på nya projekt på våren. Förnyar för att inte gå i bitar.

Nä. Ge mig sommar! Långa kvällar med bara ben, ölkvällar på stans uteserveringar, lata dagar på stranden, härliga grillkvällar, utelek, roadtrips i landet, varma dagar i heta städer... Mumma! Följt av årets underbaraste årstid - mörker, hög klar luft, kalla morgnar, te och filtar i kalla eftermiddagar, tända ljus, tummade gamla böcker och en väntan på advent och julbestyr. Wiee! ♥

Lång dag på jobbet. Tips från coachen: Sätt er aldrig i soffan. Ni kommer aldrig upp.


Den här sötisen har jag en dejt med ikväll.
 Jamie's Food Revolution, kl. 21.00. Fantastiska människa!


vackans stert.

Jag ska fortsätta min rensarrajd idag. Fler sopsäckar ska slängas och fler flyttkartonger packas! Ikväll: en sväng till gymmet och litta pluggande.

Åh, och en sak till: Som en go kollega skrev på Facebook, om allt som inte redan slängts är skit (according to M) borde alltså mina femtionånting par skor INTE vara skit? Kan vara bra att känna till inför kommande diskussioner...


Måndagslek

Ledig måndag = american pancaces, kaffe och bloggläsning till frukost. Serveras med en nypa vårsol.
Med tanke på att jag mellan halv två och fem inatt dragits med ett sjudundrande migränanfall kan jag vara värd lite vardagslyx!

Vi har haft en härlig helg! I fredags firade vi världens bästa svärmor och i lördags var det dags för ytterligare en Halv Åtta Hos Mig-middag, denna gång hos Madde. Maddish och Fia stod som värdpar och bjöd på potato skins till förrätt, hemgjorda monsterhamburgare med egengjort bröd och egna pommes till varmrätt och en GUD-OM-LIG cheesecake brownie till efterrätt i sitt genomgående amerikanska tema. Vi drack amerikansk öl och - såklart - Coca Cola till maten och Melodifestivalen (Heja Danny!) följdes av en gammal godingutgång på Grand. En supertrevlig kväll, tack alla inblandande!

Igår spelade M innebandyturnering i Tollarp. Kl 9 var vi på plats för att heja, och en fikapaus mellan 10 och 12 samt en balkong-och-vil-paus mellan 13 och 14.30 var all vila vi fick eftersom laget tog sig hela vägen till bronsmatch! Tyvärr förlorade de denna p.g.a. en grymt oläglig utvisning och hamnade tillslut på fjärde plats av 25 spelande lag. Grymt jobbat! I laget fanns även fantastiska lilla Moa som gjorde sjukt bra ifrån sig och hon petade även in ett klockrent mål i sista matchen. Duktiga, modiga tjej! Dessutom fick laget ta emot båda utmärkelserna för turneringens lirare - både den kvinnliga och den manliga. Heja!
Jag joinade sen pappa, Hjördis, farfar och Marita som varit på musikal för söndagsmiddag på Kristianstad Steakhouse innan jag åkte hem till min duktiga man och somnade redan vid nio. Blodig ryggbiff med potatisklyftor satt fint i maggen efter en lång dag och lindade lite bomull runt den begynnande huvudvärken.


happy thursday...

Har legat i migrän hela morgonen. Och världen är vit.

Meeen. Anfallet har lagt sig. Och snön smälter. Och jag går under av tristess.

Nu håller vi thumbsen, gott folk!


vardagsmorgnar.

Nytt mission: Gå upp tidigare om morgnarna.

Fantastiskt skönt att kunna sitta själv och filosofera medan solen skiner utanför fönstren.

Och kaffe.

Och så vill jag se ut som Maria Lundqvist. Satan i gatan vilken vacker kvinna!


Österlen ♥

Hippt som happt bestämdes det att söndagen skulle ägnas åt roadtripande! Vi gled ner längs Österlen och stoppade för lunch på Ingelsta Kalkon innan vi klättrade uppåt för att sniffa lite på mäktiga Ales stenar. Fantastiskt fint! Vinden var kall men solen bröt igenom och vi fick en jättehärlig stund på kullarna.
Frusna och röda om kinderna styrde vi mot Kiviks Musteri och fikade på kaffe och gokaka. Lite handlande i gårdsbutiken och sedan outletshoppande i mysiga byn innan vi rullade hemåt igen, trötta och mosiga.

Nu har jag precis vinkat adjö till mannen för några dagar. Tröstäter laxmacka. Skriver paper.


 

 

  



upptagen av livet.

Nu påbörjas projekten ta-tag-i-paperskrivandet-i-vetenskapsteori-som-ska-vara-inlämnat-som-utkast-redan-på-måndag samt ta-tag-i-planerandet-packandet-och-fixandet-inför-flyttlasset-om-tre-veckor.
Trött som ett as. Men nej, nu går det inte längre.


RSS 2.0