Julijulijul!

Åh vad tiden springer snabbt med julmusik i högtalarna och massa julbloggar på paddan i knät, proppade med inspo och julkänsla! Jag älskar julen och allt som hör till, från tidigaste adventsförberedelser till graninflytt, tomteparader i hela lägenheten och alla julbakkokpysselexperiment. December är en dyr månad med kolossala utgifter för julklappar, bakingredienser, spännande glöggsmaker, julpynt, julbord och julklappsinslagningstillbehör. Men så himla underbart! Jag råkar ju vara född och uppvuxen i en stor och spretig familj med flera julfiranden och massa släktingar, förberedelser och paket. Vår familjs traditioner är mig alla otroligt kära - kanske mest på grund av just avsaknaden av traditioner. Som blivit traditioner. Så om julafton firas på just julafton eller dansbandsjulsångerna skruvas upp innan eller efter första advent gör mig absolut ingenting. Därtill råkar jag även få ha min sambos fina extrafamilj som även den är ganska stor = julturné! 
 
Helgen spenderar jag i Göteborg hos fina gamla vänner. Jul på Liseberg, julklappsinhandlande och - förhoppningsvis - årets första julkalenderavsnitt står på agendan. Sen är det kört - vetemjöl, prydnadsglitter och grannar ska täcka golvet, grytor och ugn ska gå varma och ljus ska tändas för de som förtjänar en extra tanke. Innan dess ska jag köra ett ordentligt ryck på jobbet, ta farväl av en fantastisk kollega och samla ihop mitt liv en smula med tidiga morgnar och försök att sprida julglädje för andra som inte ses lika självklart. Och jag står överst på jourlistan.
 
Glad advent!

matdags.

Puh. Det tar på krafterna att vara sjuk. Är hemma från jobbet för andra dagen i rad, 48e gången denna hösten, och pendlar mellan att ligga utslagen utan några som helst krafter att ens tänka, och att klättra på väggarna. Jag är inte gjord för att inte jobba.

Nu - borde laga mat. Orkar inte. Men borde. Upp. Upp. Upp.

rackarunge.

Det är jobbigt ibland. Det är jobbigt när det är jobbigt och det är svårt när det är svårt. Och de levde aldrig lyckliga i alla sina dar och människorna är inte snälla mot varandra och det finns barn som är rädda, ledsna, förtvivlade, och som aldrig ges en chans, som aldrig får en ärlig chans. Och det är inte okej.

No whonder att det går åt skogen. Det finns tvång och berusning, det finns maktermekanismersubstanser vi aldrig kommer åt. Minnena och dofterna på köpet, dessa äckliga minnen, vidriga doft. Förtvivlanförfäranvanmakthopplöshet. Bitterhet och glödande hat. Och lite trygghet och värme. Och sjuka tankar mitt ibland oss.

Du kan springa så långt att du går under, du kan fly så snabbt du kan. Men jag har aldrig gillat att springa, 100% frånvaro på idrottslektionerna.
Kaos föder kaos föder ordningsrädsla. Jag behöver kaos för att kaos är det enda jag känner. Behöver ordning för att jag ägnat mitt liv åt sökandet efter ro. Ambivalensens primadonna, en rackarunge av rang. Den bästa där finns.

saknad, sorg och smärta är allt jag vet. min glädje, mitt hopp, min optimism är på grund av dig. det kommer jag alltid
älska
och hata
mig själv
och dig
för.

Yin och yang. Tack för mitt liv. Dra åt helvete.

RSS 2.0