Kvinnor och krig

Nä nu blir jag arg.

Oprah och krig och feministoffer på samma gång blir lite för mycket känner jag. Jag hatar Oprah, jag blir rosenrasande på de soldater som väljer att åka ner och stödja USA:s krig och jag spyr på brudar med offerkoftan på som gömmer sig bakom en feministroll. Ändå tittar jag.

2 saker:

1. Den enda anledning jag desperat klamrar mig fast vid när folk så gärna vill åka ner och leka krig i Mellanöstern är att de gör det för en känsla av att tjäna sitt land. Det är den enda anledning jag kan köpa.
6500 amerikanska kvinnor som tjänat sitt land i Irak eller Afghanistan hamnar på gatan när de återvänder från sin tjänstgöring. De är hemlösa och har ingen som helst hjälp att hämta. Det är så gräsligt att jag inte ens vill diskutera det. "Tjäna sitt land". My ass.

2. Andra delen av programmet handlar om kvinnliga soldater som förlorar vårdnaden om sina barn i och med sin tjänsgöring. "Jag trodde inte att samhället skulle ta mina barn för att jag offrar mitt liv för mitt land" och såvidare. Det är samhällets brister, moraliskt felande, opatriotiskt och det ena med det femte. Buhuhu. "Klart jag får ge vårdnaden till barnens far medan jag är borta" medger de, "men att han skulle kräva ensam vårdnad på grund av att jag inte är närvarande? Oooooförsvarbart!"

Shiiiit vad arg jag blir.

Jag känner såhär.
Du väljer att åka bort. Du väljer att lämna dina barn för att pangpanga. Du väljer att medvetet lämna din familj och offra ditt liv på kuppen. Du väljer att lämna barnen till deras far. Och så blir du förvånad när han kräver vårdnaden?
Finn fem fel! Många av de tjänstgörande mödrarna på Oprah har lämnat sina bebisar, sina småbarn, missat sina barns hela uppväxt. Och så tycker de att det är helt uppåt väggarna att de blir ifrågasatta sitt vårdnadshavareskap? Jag finner seriöst inga ord för sådan galenskap. Inga ord.

Tycker du att du är en lämpligare förälder som lämnar dina barn i flera år för att riskera ditt liv på andra sidan jordklotet medan de växer upp utan sin mamma (jag tänker inte ens nämna anknytningsproblematiken här!) än deras far som faktiskt uppfostrar dem, tar hand om dem, som säkerligen får förklara både en och 43952093582 gånger varför deras mamma VALT att lämna dem, som får plocka upp spillrorna av sina barn då de en dag börjar ifrågasätta varför mamma inte velat se dem växa upp? Tycker du?

Och så tänker jag såhär.
Att om det var John istället för Karen som drog i krig, om det var pappan som lämnat ungarna hos deras mamma. Hade han fått behålla vårdnaden? Hade han fått gråta ut i tv över hur orättvist samhället behandlat honom som tagit hans barn ifrån honom medan han tjänat sitt land? Don't think so. Varför ska mammorna få göra samma val som papporna, men inte få lida samma konsekvenser? Varför är det alltid mammorna som verkar ha större rätt till sina barn än papporna?

Åt helvete med feminismen. Åt fanders med Oprah.

Jävlar vad arg jag blir.

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0