Tomteland!

Okej, jag kunde inte hålla mig. Tanken var att få upp lite adventsstakar i fönstrena. Kanske en ljuslykta eller två. Men plötsligt skrålar Tommy Körberg Oh Helga Natt för hela byggnaden, källaren är renstädad och några av alla våra hundra olika jullådor är... upplockade. Så nu bor jag med fjorton tomtar, ett antal ljuslyktor, två adventsstjärnor och en -stake, julgransris och låtsaspaket, blinkande små vinterhus och upphängda tygkulor. Jag kan ha överskridit min inget-julpynt-innan-advent-sedan-är-det-fritt-fram-gräns en smula. Jag körde all in direkt i år.
Jag är en sån där tant som har tomtar ÖVERALLT, och en julgran på toaletten. Prydnadstomtarna är så många att man får bunta ihop dem i små grupper och fördela ut varthän de får plats på vår pyttelilla bostadsyta. De vanliga lamporna, ljusstakarna och prydnadssakerna? De får övervintra i förrådet. Får inte plats. Blommorna? De hamnar där det finns plats.
Hela lägenheten ser för närvarande ut som en lysande, blinkande adventskalender och jag undrar hur det då kommer se ut med en gran mitt i smeten framåt andra advent. Finare blir det inte! ♥

(Vad hemmets andra inneboende säger om att komma hem till Tomtens verkstad kan jag bara ana...)


 

 

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0