Trollar med ord

Jag är ju som bekant en riktig sucker för fina ordspråk, vackra citat och sköna trollerier med ord i allmänhet. Jag samlar på skönhet!

Nu har den här finingen fått flytta in hos oss:


Kortet kommer från Kreativ Insikt som har helt fantastiska budskap på allt de producerar. Jag brukar köpa nåt nytt varje gång jag är i Ullared, där de finns i en helt underbar inredningsbutik på Ge-Kås-området. 

En dag ska jag rama in min samling i svarta träramar. Fram tills dess får de pryda kylskåpet.



Dagen före D

Tenta imorgon! Jag tröcker in det sista och känner mig obarmhärtigt lugn inför vad som komma skall. Gör mig lite orolig, faktiskt.

Jag har gjort comeback på gymmet igen efter nästan 3 veckors uppehåll med ont i halsen och feber om vartannat! Idag höll syrran sällskap, skönt att få en paus i alla grupprocesser och externa attributioner. Nu är kroppen mör, tankad med mat och redo för ytterligare lite plugg och städ innan Michaela kommer hit för en bit mat innan vi ska gå på teater ikväll. Scener ur ett äktenskap med Jonas Karlsson gästspelar på Kristianstads Teater och har dessutom fått jättebra kritik!
Jag har aldrig sett den föreställning vare sig i teater- eller filmform då jag verkligen inte är nåt Ingmar Bergman-fan. Men Jonas Karlsson-fan kan man nog kalla mig. Lite i smyg iallafall. Om inte annat så efter hans fantastiska skådespel i Den man älskar. Har ni inte sett den? Spring och hyr! En av de bästa svenska filmerna som gjorts, så vacker att det gör ont.

Information om Riksteaterns pjäs hittar ni här.


Vänner är den familj du själv väljer.

Igår vart fisen lite deppig. Inte Fisen, alltså Fia, utan fisen, som i jag. Jag vart lite deppig.

Och ni vet ibland när man bara känner behov efter en speciell persons sällskap? Bara en enda person, inga andra duger? Det fick jag igår. Jag ville ha Michaela.

Michaela är min allra äldsta vän här i livet och jag tröttnar aldrig på att berätta om att jag faktiskt är döpt efter henne. Tröttnar aldrig på att berätta om hur min mamma kände Michaelas mamma Tullie när Michaela föddes, och då tyckte att Michaela var ett fruktansvärd snällt och fint barn. Alldeles kolossalt snällt och fint barn. Så kolossalt snällt och fint barn att hon döpte sin andra dotter - alltså mig - till Mikaela. I hopp om bättre antar jag.

Michaela och jag har följt varandra genom livet. Ibland väldigt intensivt, ibland ytterst sporadiskt. Vi har umgåtts frenetiskt, och vi har också levt utan varandra i långa perioder. Michaela är en sådan där fantastisk människa jag vet att jag kan ringa mitt i natten för vilken jäkla skitsak som helst, oavsett om det var 3 år eller 3 dagar sedan vi senast pratade.
Michaela var den enda som ringde efter Christoffers begravning och frågade "Hur känns det?". Den enda.
Michaela var den som spenderade många nätter med mig när jag bodde själv, hon och jag och Josh Groban i högtalarna. Michaela var den som sjöng på mammas begravning. Michaela är den av oss som hör av sig när jag glömmer.

Michaela är världens finaste barndomsvän och jag är så himla glad att hon fortfarande finns i mitt liv! Vi har gått igenom mycket tillsammans, och mycket var för sig. Men oavsett hur långt ur spår vi kommit, har vi hakat tillbaka tåget och tuffat vidare.

(Och igår då. Gissa vem som ringde och ville komma förbi?
Den människan kan jävlarimig läsa tankar! Vi fikade och drack kaffe och pratade sådär om alldeles ingenting speciellt som vi brukar göra. Och när hon gick var jag inte deppig längre. Sååå välbehövligt!)

Tack för att du finns, min vän!


Jag och Michaela på hennes 22årsfest med 20-talstema förra året.



Vinpimplarhelg

En underbar helg är till ända och jag har tagit mig an v. 13 med nyhämtade krafter och samma gamla jävlar anamma som vanligt. Det är sådana här guldkorn som gör att helgerna blir lite, lite finare än veckodagarna!

I fredags bjöd fina Josse hem till italiensk vinprovning, jättefint ordnat och herreminjävlar vad vi skrattade oss igenom kvällen! Ett riktigt härligt gäng tjejer som tillsammans hinkade i oss 8 flaskor vin - himskans seriöst må jag säga. Och gott! Josse och Anders bjöd på natthärbärge och färska frallor till frukost innan jag och Fisen tuffade tillbaks till Kristianstad och jag spenderade dagen med en fika med fina Emma och en sväng på stan.

På kvällen blev det finemiddag i Färlöv, himskans trevliga vanor vi lagt till med! Syrran med familj delade vår kväll där killarna stod för middagen - UNDERBART god mat bestående av het soppa med färsk krabba och smak av lime till förrätt, helgrillad oxfilé på Anguskött med italiensk potatiskaka och Daniels underbara murkelsås till huvudrätt och en perfekt After Eight-mousse med mörk choklad och färska bär till efterrätt. Matälskare som vi är njöt vi ordentligt allihopa och passade på att snacka lite skit om folk som är kräsna med maten. Och vegetarianer. Och veganer.

Igår var det så dags för dop för fina Gabriel - Gabriel Malcolm Julius! En jättemysig kyrka och en pratsam präst, och efteråt: god mat, trevligt sällskap och en fantastisk chokladmoussetårta med apelsinbottnar.

Dessutom slog det mig med vinglaset i hand att jag hinkat rödvin hela jäkla helgen. Mikaela Rödtjut Nilsson. Detox i veckan kanske?


duschen kallar.

Nyss hemkommen från en runda i Björket, sååå härligt att man bara kan ta på sig en hood och sticka ut utan att frysa. Lovely.

Nu tar jag helg! Sista seminariet för den här cirkusen är avklarat och återstår gör bara tentan på fredag innan ny kurs. Tiden springer mina vänner, snart examen!

In i duschen nu, kvällen ska spenderas med vinprovning hos fina Josse. Himskans mysigt!

Kvällis

Mina sovvanor hade man kunnat skriva en hel roman om. Ibland sover jag hela tiden, alltid trött. Ibland sover jag ingenting, pigg som en lärka. Ibland kan jag inte sova, men behöver = trött hela tiden igen.

Nu sover jag inte trots att jag behöver. Alltså är jag trött. Snortrött, faktiskt.
När klockan slog åtta här nu ikväll hade jag lätt kunnat gå och lägga mig för natten. Nu är hon kvart i nio, så efter en dusch och en varm macka till kvällis med finissambon i soffan kan det kanske få vara okej med tidig sänggång.

Läser att flera andra i cyberspacet har svårt att sova these days. De skyller på månen. Det ska tydligen vara fullmåne och nästan sådan i flera dagar nu, pågående evenemang.
Månen, va.
Om det är dragningskraften de syftar på kan jag kanske köpa en del, men med tanke på att de flesta inte gnäller över månen i sig, utan månljuset denne för med sig som tydligen stör deras små blå, fortsätter jag nog hänvisa till mina knasiga sovrutiner istället.



Torsdag

Jag har påbörjat det officiella tentapluggandet - det går i ett nu. Imorgon är äntligen sista seminariet för den här karusellen avklarat och bara tentan nästa fredag återstår innan något slags lugn kan återgå.

Handlat och städat har jag minsann också gjort. Och nu promenixar jag ut en sväng. Den värsta blåsten verkar ha lagt sig - gäller att fånga dagens sista solstrålar!


Biomys!

Igår var vi på bio.
Och jag säger då det. Att den i min vänskapskrets som inte tar sig tid att se Hur många lingon finns det i världen kommer inte stå högt i rang hos mig i fortsättningen. Och då menar jag inte ta sig tid som i nästa vecka, eller när den kommer ut på dvd. Spring och se, NU!
Jag skrattade så jag kiknade och grät så tårarna sprutade. En helt fantastisk film, och när jag rödgråten kom hem igen kände jag mig betydligt varmare i hjärtat. Det finns hopp för mänskligheten!






blurp.

Matkoma efter sushilunch med Fisen på stan. Helst av allt hade jag velat dra huvudet över täcket och powernap:a en lång stund, men icke! Lägenheten ska dammsugas av och kaffe ska kokas - en eftermiddag på Kjugekull väntar, och då måste ju picknick-korgen också få följa med. Ska bli så skönt att få komma ut och lapa lite syre!

Ikväll blir det bio och nåt gott att äta i trevligt sällskap. Imorgon sätter vi fräs med tentapluggandet!


hanging on.

Rapport från sjukstugan:

Välkommen måndag, kom i min famn! På Lasarettsboulevarden är förmiddagssysslorna undanstökade, och återstoden av dagen kan användas till Meeuwisse & Swärd, förberedande inför morgondagens gruppträff och en blyg smygstart på tentapuggande.

Och så lunch snart ju. Dagens höjdpunkt.
(Ja, förutom middag då.)


Sverige gråter.

Sista avsnittet av Solsidan ikväll! Missa inte!




she went without a doubt into the alleys unknown.

Det har varit en fantastisk helg och en fantastisk söndag och jag har varit fantastiskt sjuk.
Shit, vad jag har varit dålig. (Och alkohol är ingen bra medicin, tydligen.)

Årspremiär för solsängen på balkongen idag! Bäddade ner mig i solen under duntäcket med en balja te och en bra bok - himskans gott må jag säga.
Nu är hon baksugen och laddad inför en sprillans ny vecka, sjuk eller ej. På fredag siktar vi på att ta hem tredje seminariet på tre veckor lika galant som vi fixat de andra två, och förutom det: tentaplugg. Det börjar dra ihop sig för pluggångest och panikattacker igen... 1 april är det som gäller. Klart vi sätter den.

                 

 


Förlåt!

Livet springer ifrån mig!
Jag inser att jag fixade mina två tentor skrivna på två dagar, att det andra av tredje seminariet är avverkat på lika många veckor och att nästa tenta - den 1 april - närmar sig med stormsteg.
Samtidigt ska jag hinna med livscoachkursen och, tja... leva? Och det gör jag! I allra högsta grad!

Får väl ta till en av de berömda blogglistorna eller nåt...

Tillbaks!

Pang bom, så var hon tillbaka i verkligheten igen. Raggsockor, meditation och frigörande dans byts plötsligt ut mot seminarium, tentaplugg och veckohandling. Kontrasterna flödar. Jag gillar det.

Helgen har väckt mycket nytt hos mig. På olika plan. Och trots att jag varit tröttare än någonsin och tömd på energi av en envis huvudvärk, så tar jag mig an den här veckan med en överflödig energi och glädje. Sammanträffande...?

Nu - frukost och kaffe. Underbara kaffe.

Kurshelg nr 2

Det slår mig att jag fortfarande inte tagit tag i att skriva ner något om min första delkurs till livscoach som hölls för exakt en månad sedan.
Idag åker jag mot delkurs 2 (av 6) och trots att det ska bli himla trevligt och sådär vill jag helst av allt krypa tillbaks ner i sängvärmen. Stormen gav mig 2 timmars sömn inatt. Ingen höjdare inför en sådan här helg.

Med tanke på att det är meningen att SJ ska ta mig mina 16 första mil idag, är undertecknad dessutom jävligt tveksam till att ens komma längre än Hässleholm. SJ och väderskillnader, you know.

Jag är tillbaka på söndag kväll/natt. Tills dess kan ni följa mig genom helgens bravader på Twitter.
Wish me luck. Och rösta på Borg imorgon!


Regn

Jag älskar som bekant regn. Igår under seminariet försänktes plötsligt hela Kristianstad i mörker och årets första härliga regnoväder kunde braka loss. Sååå härligt! Doften av regn - inte snö - regn. Helt underbart!


Idag har härligheten fortsatt och förutom ett kort bankmöte och en fika på stan har jag legat inne i soffvärmen under duntäcket med en stoooor kopp härligt kaffe och en nyöppnad bok jag köpte för åtskilliga tider sedan utan att ha hunnit fundera på. Så gott jag haft det!


Tågbiljetter har jag också fått tag på, efter mycket om och men, men imorgon är det alltså dags för andra kursblocket mot titeln som livscoach. Ska bli härligt att få träffa alla härliga människor igen!
Jag laddar med fisk och 3D-bio ikväll, kommer sova gott inatt!


det kom ett brev...

Igår fick jag paket!




Vad som låg i...?


... hoppsansa. Klart Cajan också måste få lyssna på porrbollsknark!

 

 


as time goes by

Jag spenderade måndagskvällen hos min fina Michaela. Vi krängde ost och drack vin och pratade på som vi alltid gjort och alltid kommer göra. Och tittade på Att göra en pudel! Underbar film! Och Sally! Underbara Sally! Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke, vet ni.
Jag fick hur som haver en egen säng och amerikanska pannkisar serverade till frukost innan jag tuffade in till stan för att påbörja det Sagan om Ringen-maraton jag och de andra finingarna sedan höll oss till fram tills midnatt. Storhetsvansinne? E & E kom med kakor i halvlek - fettisdagen och allt - och inför tredje filmen dök Josse och lilla Nessie upp. Pizza och en promenad på det, sen kunde jag bege mig hemåt strax efter midnatt och dö i en tom säng.

Idag står seminarium på schemat. Seminarium, coaching och sen middag med min finisFia innan det är ny dag. Igen.
Och jag är trött och oengagerad och halsen strular och aptiten är och förblir borta och M är iväg och jobbar och jag vet fortfarande inte hur jag ska ta mig till Västerås. Annars är det bra.


Måndag igen!

En härlig helg är till ända! Jag spenderade fredagen hemma med mitt hjärta i soffvärmen - SKÖNT! Lördagen bjöd på en härlig sovmorgon, träning, sol, Mello och sen en sjudundrandes utgång med några av de bästa. Fint skit.
Igår började vi dagen med våffelfrukost, fortsatte med en tur till Eko, söndagslunch och kvällen avslutades sedan hemma i Fisens gudasoffa med hemgjorda langos och Trollkarlens lärling.

Idag är det måndag igen. Vi ska återgå till veckorutinerna igen, jag ska snart ta tag i mitt liv och fixa iordning lite här hemma. Har fortfarande inte fått i mig nån frukost - M anade en annalkande maginfluensa igårkväll och nu är ju undertecknad dörädd för att börja kaskadspy här hemma. Är så rädd för magsjuka!
Ikväll blir det Yngsjö och sen åker M iväg på jobb resten av veckan... Eftersom jag åker till Västerås i helgen får vi alltså inte ses på nästan en vecka om han inte hinner hem på torsdag. Alltid lika tråkigt...


Veckans sats:

 

Veckans sats innehåller krossat bovete, dinkelmjöl och havregryn.
Smakade bra som lördagsfrukost, kan jag avslöja.


friday I'm in love.

städa städa städa bort din sura min.

Hinner man inte med sitt liv i veckan får man ta igen det på fredagseftermiddagen! Städa, gymma, plugga...
Jag tar helg efter en jobbig vecka med fredagsmys med sambon, och imorgon gör vi ett nytt försök med Kristianstads uteliv.


thursdays in a row.

Torsdag! Jag har nyss fått i mig lite frukost, efter mastodontmaten jag och fröken Fis tryckte i oss igårkväll på O'learys var det ett projekt i sig. Vi drack vin och Youtube:ade porrbollar och sen gick vi ut och åt burgare och drack öl och undrade vad vi skulle gjort en onsdag anno 2006. Svaren... skiljde sig lite åt.
Sen försjönk vi i nostalgi och jag funderade seriöst på att ge mig in i grannbordets vilda och totalt urlöjliga diskussion om invandring. Idioter finns det gott om.

Sen skulle vi ut. Men vi är för gamla. Oboy och några avsnitt SATC fick avrunda kvällen. Jag gick hemåt genom ett dödstyst Kristianstad och hann tänka att en onsdagskväll 2006 hade det minsann varit andra bullar.

"Ni vet barn, när tant Mikaela var ung kunde man gå ut på onsdagar! Jo, det är sant! Vi kallade det "lill-lördag" och då var det nästan lika många fjortisar ute som en ordinär fredag. Men det är längesedan nu..."


-Detta inlägg skulle postas i torsdags middag, men blogg.se och jag är inte bästa vänner för tillfället.-


tisdagssorg.

Tisdagen var en sorglig dag. PMS:ig och jävlig.
Avslutade en gråtfylld tisdag med ett pass på gymmet och bio med Fia. True Grit. Den var bra, tycker Jeff Daniels är så himla grym!






RSS 2.0