tråkigt.

Åh. Tråkigheten bara överföll mig helt plötsligt. Pang bom! bara.

Lägenheten är dammig men jag orkar inte städa.
Jag sover fortfarande asdåligt men kan inte powernapa.
Jag skulle kunna baka men har inget vetemjöl.
Tvätthögen växer men kan inte tvätta.
Kunde tittat på meningslösa eftermiddagsserier men tv:n dog.
Kunde åkt och fixat en bok men Cajan måste tankas.
Måste även köra och återbesikta skrutten men är inte på humör.
Jag skulle kunna ta en lång promenad men det är så jävla kallt.
Skulle kunna träna men det ska jag göra ikväll.

Dessutom har jag inga pengar, trasiga läppar och ett superhår som inte ens den starkaste blekningen i affären rår på.

Meeeen. Det löser sig nock.

Sletesöndag!

Det märks att man inte är 18 längre. Ska jag vara ärlig så märks det inte att man är 21 ens en gång, känner mig snarare som 50...
Efter en dag med bakfyllan from hell småslumrade jag till Amadeus tills M ringde vid ett och ville bli hämtad.
Cajan rycker ut.
Väl tillbaka i sängen dröjde det dock en lång stund innan slummern kom tillbaka, och strax innan tre var det dags för fina syster att bli hämtad och hemkörd.
Cajan fixar.

Strax efter tre kröp jag ner i den uppvärmda sängen för sista gången. Det bästa med att vara fylletaxi är ögonblicket då man äntligen får lägga sig "på riktigt"!

Idag är jag sleten, så det blir inte många knop här hemma. M ska till Karlskrona och hockeya, och här hemma ska det väl städas och tvättas. Sletesöndag, när söndag är som bäst.


Du vet att du är för gammal när...

... killarna på Banken i ett desperat försök att ragga knagglar på följande konversation:

- "Pluggar eller jobbar du?"
- "Jag pluggar till socionom. ... ja, själv då?"
- "Samhälle. På Söderport."


Dagen efter kvällen före...

Lördagskväll på Lasarettsboulevarden. Jag kom hem till mat lagad av sambon - bästa maten! Hockey och raggisar i soffan, gårdagens drinkar sitter fortfarande i. Fyllechaffis till fina syster.

En lugn kväll helt enkelt. Om M sticker iväg på lagfest kryper jag in under en filt och kollar nån film. Eller bakar. Hm.

SÅ. SKÖNT.


Kvällen:

                              

Lasagne. Mojito. Pantertanter. (Och en Nils.)
Klacks och vin. Dåns. En shot eller två. Fjortisslagge.

Blir en jävla fin kväll ikväll.


Tävlar!

Jag brukar inte vara med och tävla i olika bloggar, men fina Rebecca lottar ut en personlig almanacka, och en sån vill jag ju ha. Eftersom jag är och förblir alldeles för snål för att köpa en, håller jag tummarna istället.





Frukostbullar!

My god vad gott jag har det! Frukostbullarna blev perfekta och efter att ha hetsätit två STORA har jag nu fått ta tag i mitt liv och lägga undan dem. Ser istället fram emot de kommande dagarnas frukostar.

Recept: 1 jäst löses upp i en halvliter vatten, häll i: lite salt, lite sirap, en halv deciliter matolja och mjöl. Alla sorters mjöl funkar, jag hade i vetemjöl, dinkelmjöl och kruskakli. Låt jäsa i 30 min och grädda sedan bullarna i 225 grader, 10 minuter. Tänk på att bullarna sväller till sin dubbla storlek i ugnen. Bör ätas i sällskap av rikligt med bregott, ost och en stor balja te - och med andakt.

Shiddiemaggiddie så mumsigt.


som överkörd av en ångvält.

Arma kropp! Nattens brist på sömn gör sig verkligen påmind... För att inte somna (rättelse: för att inte ligga på soffan hela dagen och slösa bort livet) har jag försökt hålla mig sysselsatt så gott jag kunnat. Minst sagt.

Jag har: lekt Tarzan nere i förrådet för att leta fram min dopklänning (hoppade och klättrade och ålade mig ända in till min gamla brudkista, enbart för att upptäcka att locket - som jag bara tänkte öppna och stänga - barrikerades av 6 stora, tunga flyttlådor. Bara till att Tarza tillbaka över lådor, möbler och bildäck för att till slut tömma hela förrådet istället för att komma åt. Där får man för att man försöker vara smidig.), jag har mailat iväg ett viktigt mail, kört ut till kontoret för att göra mig skuldfri hos Anja, jag har lämnat tillbaks filmen jag och fina Michaela såg igår (I rymden finns inga känslor, helt underbar!), bäddat rent i sängen, hämtat och vikt in tvätten från torkrummet i källaren, dammsugat av lägenheten, sorterat en hel IKEA-kass med rentvättade strumpor (jo, en sån där blå!) och nu står en deg och jäser. Frukostbröd to-be. GOTT.

Jag kommer slockna som en klubbad anka så fort jag tar mig tid att andas.


det här med sömn

Min sömn är borta. Upphittad mottages tacksamt. 

Jag är inte människa utan sömn. Mer en slime-liknande geléklump som glider rundor med halvöppna ögon, kör på gamla tanter på övergångsställena och laddar mobilen i kylskåpet.

helvete.


Lill-lördag!


Min Avatar-oskuld togs igår.
Fint gjord, men ingen höjdare faktiskt. Förlåt mig, fader, ty jag har syndat.

Idag är det onsdag! Idag ska jag brumma till Bromölla och senare i eftermiddag ska jag träffa Mikaela! Och imorgon är det torsdag och då kommer M hem igen!

(hemligheten är att planera in en massa - tiden bara springer ifrån mig!)

håhåjaja.

Gymmet - check.
Storhandling - check.
Påfylld kyl & frys - check.

Är det bara jag som älskar känslan av en nypåfylld kyl & frys? Ungefär som känslan av ett nystädat hem - helt underbart. Men så är jag ju som jag är också.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska torsken in i ugnen med massor av smör. Jag hoppas på att undvika att somna nånstans på mitten. Sjukt hungrig.

Hemma igen

Med väder som det här är det inte mycket mer att göra än att gilla läget. Jag har nyss kommit hem från jobbet och preppar nu för gymmet och Willys i eftermiddag.

Och ikväll kommer flickorna och äter fisk. Fint som snus.


Måndagsmyser...

... under filten i soffan med en stor kopp te. Mötet gick bra, passade på att boka lagning hos Junior och hämta mitt H&M-paket också. En skjorta, en härlig oversizetröja och en kavajliknande cardigan har nu fått flytta in i min garderob, välkomna! En lite större väska fick också följa med, praktisk och bra att ha till träningen eller skolan. Jag är så bra på att shoppa att nån borde betala mig för det.

Snart ska jag bort till Fisen och laga köttfärssås. Och göra allt som står i min makt och sådär. Det gamla vanliga.
Härliga måndag!

     

Monday morning

Jag innehar en slags hatkärlek till måndagar. Jag älskar tanken på en ny, orörd vecka, att min älskade vardag drar igång innan ytterligare en helg.
Samtidigt så. Ja. Man kan väl inte tycka om måndagar?


Just den här måndagen är lite tråkigare än andra. Vid sju imorse pussade jag sambon hejdå för fyra hela dagar. Han drar till Stockholm med jobb och möten, och det är ungefär lika roligt som vanligt. Men å andra sidan ska jag nog kunna sysselsätta mig. I eftermiddag har jag ett möte, sen är det skola tisdag och torsdag, och på onsdag åker jag till Bromölla med syster och barnen. Min gamla dopklänning ska rotas fram ur mördarförrådet, kvällar ska räddas med mina flickor och resten... kan jag nog lösa på egen hand.


Och så säger de att sjukskrivningarna ökar...

Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa)

Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!

Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter.

Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!

Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet.

Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).

Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.

Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.

Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar.

Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!
t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.

Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva det).


(snott från Hannas blogg)


Yes!

Tentan är äntligen över och ingen kan vara gladare än jag. Jag sover fortfarande lite dåligt men inatt har jag iallafall inte varit uppe och snurrat 100 gånger, alltid nåt!

Idag knallar jag rundor i mjukiskläder och njuter av av det är fredag. Tentastädar och tvättar och såsar runt.

Livscoach nästa!

Idag låg det i mailinboxen. Välkomstmailet.
Den 11 februari rullar jag och min partner in crime - d.v.s. Cajan - mot Uppsala och skumma kursgårdar och nya upplevelser! Med på packningslistan står "sköna kläder - för övningar" och "liggunderlag - för meditation". All serverad mat är vegetarisk. Of course, liksom. Vad trodde jag?

... Har ni sett Hälsoresan?


Nä. Allvarligt talat. Det ska bli svinkul. För ett par år sedan lovade jag mig själv att börja genomföra saker jag inte riktigt vågar egentligen. Det sägs stärka en. Bör jag berätta att det här är en sådan sak?


Note to self: Youtube:a Hälsoresan. Youtube:a 'meditation'.


(jag är lite skraj. men bara lite. och det är nog bara sunt egentligen.





 


Tillbaks till verkligheten

Jag flydde till mormor i två dar för att plugga in det sista av socialjuridiken inför morgondagens tenta. Jag blev utfordrad och uppassad och medskickad mat och choklad hem. Nu har jag sedan ett par timmar tillbaka slängt kursböckerna åt helvete - bring your worst, tentajävel!

Nu väntar ett stooort glas milkshake på hemgjord glass och choklad. Jag älskar milkshake. Och jag inbillar mig att jag kan vara värd det, med rinnande näsa och allt.


Rapport från sociallagarna:

Paus i pluggandet för en promenad med Emelie, lunchen har nyss landat i magen och nu är det dags att åka till duktiga Junior och fixa naglarna. Jag har bara halva boken kvar. Imorgon flyr jag till mormor för att banka in det sista.


Söndag på Lasarettsboulevarden!

Nu kallnar kaffet i bautamuggen i takt med att sidorna i lagboken avverkas. Telefonen är på ljudlöst, Fejjan nedstängd och söndagsfrukosten sedan länge undanstökad. (Precis som sambon som illa kvickt smet iväg så fort jag tog fram min kära tegelsten.)

Hepphepp, Mikaela. You can do it!

Kristianstad Steakhouse

Efter mångt och mycket övertalning igårkväll - och ett antal förgäves försök till bordsbokningar på stans bättre restauranger - fick jag slutligen med mig M till Kristianstads Steakhouse för en liten lördagsdejt. I början av vårt förhållande var vi en del på Kristianstadspizzerian (som jag alltid kommer kalla det) just för att de hade mycket att välja på till bra priser. Sen det blev "Steakhouse" däremot, har vi blivit besvikna i princip varenda gång vi varit där.

Glada över att vi iallafall fått ett bord på nåt ställe i stan skuttade vi iväg och togs emot av en servitris som informerade om att ikväll serverades ingen à la carte, utan det var grillbuffé som gällde. (Men vi fick välja själva vad vi ville dricka.)
Restaurangjobbaren i mig (som dessutom var sugen på nåt annat än grillbuffé) kröp fram och tyckte att en sådan grej kan man väl kläcka ur sig i telefon när gästen ringer och vill boka bord? Men, grillbuffé lät ju bra och restaurangjobbaren i mig tenderar vara en riktigt arbetsskadad bitch emellanåt. Hungriga var vi också.

"Salladsbordet" till buffén visade sig vara en blandad sallad, gröna oliver och konserverad, krossad ananas. Vidare fanns det vitlöksbröd, örtsmör, potatisgratäng, 3 såser och 4 olika sorters kött: kycklingspett, karré, revben och fläskfilé. Helt okej, med andra ord, om man inte är nåt fan av sallad.

Personligen tycker jag inte om potatisgratängen på Steakhouse, det är en sådan där färdig variant som finns i kyldisken på Maxi. Jag hade hellre sett klyftpotatis eller iallafall lite större utbud av sallad till köttet. Men visst, allt smakade bra och trots att vi inte hade någon aning om vad priset låg på kom vi undan billigt.
199:- tar de för den här grillbuffén - som vanligt ett bra pris, där man ju får vad man betalar för.

Vidare har vi haft otur och fått rätt dålig service de senaste gångerna vi varit på Steakhouse. Allt känns generellt rätt rörigt och trots att personalen alltid är väldigt trevliga undrar man ibland hur upplägget ser ut. Är man dessutom en efterrättsjunkie som undertecknad, blir man sjukt besviken när man slår upp efterättslistan och det mest exotiska som finns är pannkakor. M skrattade länge åt mitt besvikna ansiktsuttryck.

Alltså. Billig mat som oftast ändå smakar bra, man får vad man betalar för och servicen får man ha lite överseende med. Men som alltid är det fint att dejta. En flaska rödtjut och halvtaskig restaurangupplevelse är värt att slippa diska alla gånger.


Här hittar ni deras hemsida med à la carte-meny.



lördag

Tack Josse och Anders för en dötrevlig kväll igår! Som alltid när ni är i farten!

Idag är jag lite halvdöd och försöker som bäst få med mig mitt hjärta ut och käka ikväll. Det går sådär. Men vinet är han på iallafall, alltid nåt!

fröken tano

Idag stavas min räddning Madelene Tano. Utan henne hade jag... tja, antagligen hade jag tentapluggat. Eller nej, snarare tenta-bakat. Tänkte undvika det den här vändan.

En fika blev en lunch blev tacobuffé blev kaffe blev kanske kaka blev fikabuffé.

Och nu är det dags för ett efterlängtat spinningpass! Plattan i mattan!


Men först...

Lite äventyr har väl ingen dött av?

En vecka till tenta

Vart min extrasambo herr Sömn tagit vägen these days har undertecknad ingen som helst aning om, de få gånger under natten han kommer på besök har han inget annat än vridna mardrömmar med sig.

En vecka kvar till tenta dock, med Sömn eller ej.

Kaffe, heter botemedlet (tokälskar min nya presskanna!), en åsnas envishet är allt som behövs. Klarade jag juridiktentan ska fan inte sociallagarna stoppa mig.


Dagens eloge går således till IKEA som säljer mjölkskummare för 9:-. Tack.



tisdagskväll på Lasarettsboulevarden

Middagen ligger i magen och M:s ögon vilar stadigt på tv:n. DIF - AIK, och de har inte ens utlyst undantagstillstånd? Illa.

Vad då göra för undertecknad - annat än fly fältet? Ska de facto alldeles strax snöra på mig dojsen och bege mig utåt, siktade mot gymmet innan idag men en sprängfylld svettsal med panikslagna nyårslöftare lockar mig inte ett dugg längre. En lång kall kvällspromenad kanske kan passa bättre? (För tentaplugg är ju naturligtvis uteslutet.)

Jaja, Cajan är ju loss iallafall. Alltid nåt. (Jag kan själv.)

Välkommen, vardag!

Det här med sömn går inte särskilt bra these days. (Tur att allt annat gör det!)

Nu - frukost och kaffe, 'Nya Sociallagarna' och rocklistan på Spotify i högtalarna. Happy Monday!

(och nu ringde Michaela och ville dricka kaffe. Lovely!)


sunday bloody sunday

Imorgon går jag in i den berömda pre-tenta-tiden. Det vill säga de två sista, avgörande, skälvande veckorna innan tentadags. Ja, jag pendlar mellan hopp och förtvivlan. Nej, jag kommer ingen vart i litteraturen. Ja, det kommer bli tufft de kommande dagarna.

Menmen. Allt löser sig. För övrigt spenderar jag tiden med att räkna dagartimmarminuterpengar.

framtiden är min.

Ifall att.

Ifall ni undrar varför det står en röd skruttibangbang och balanserar på en snöhög tvärs över fyra parkeringar hemma på Lasarettsboulevarden.

Så är det bara jag.

Då åker jag!

Nu smiter jag och sambon iväg till syster med familj för en kväll med god mat och spel. Vi är så bortskämda!
På menyn står bl.a. carpaccio, oxfilé och en tvådelad chokladmousse till efterrätt, så vi ska nog kunna underhålla oss!


snö

Det bara vräker ner snö utanför fönstrena! Så tråkigt, fast slutar det snart är det kanske bättre om det kommer en hel drös på en gång istället för utdraget på flera dagar...

Vår middagsdejt igår slutade med varsitt vinglas i handen och en sväng på O'learys. Där fick vi lära oss följande:
1) när vi tror att överdåliga raggningsrepliker, exempelvis "Kommer du hit ofta eller?", inte finns har vi fel. De finns. Åh, vad de finns.
2) tiden då man kunde gå ut efter kl 23 i den här stan är förbi. Long time no seen. Borta. Puts väck.
3) det finns killar som utan att skämmas kommer fram och avbryter er för att sträcka fram handen och artigt presentera sig, samt släppa den lite cheezy icebreakern "Jag tyckte det såg så trevligt ut i det här hörnet".

trettondagsafton

Glad trettondagsafton allihop!
Här hemma är det huvudvärk deluxe och storstädning som gäller. Har fått tag på mina vita blommor nu, så det sista av julen kan städas bort.

Ska ner och botanisera i källaren och se om jag hittar nåt fint. Snart ska här väl vara mysigt och hemtrevligt igen!

Första måndagen

Vaknade med UVI och vågar inte sätta mig i en föreläsningssal i 6 timmar såhär. Den redan eskalerande tentaångesten eskalerade alltså lite ytterligare och jag kommer antagligen sitta och panikbläddra i sociallagarna mellan tjurrusningarna till badrummet och allt vattenbälgande hela dagen.

Kaffe och tranbär. Och en alldeles ny vecka. Mitt års första vecka bjuder på onsdagsmys med tjejerna, massa tentaplugg och trettondagsaftonfirande hos syster.


2011:

- Fota mer.
- Skratta oftare.
- Fånga dagen.
- Njuta.
- Lära mig scrappa.


Har ni några nyårslöften?


RSS 2.0