Snart så!

Om ett par timmar går det ett tåg över sundet till Kastrup. Där väntar incheckning till ett plan som lyfter 15.15 och tar riktning mot Djerba, Tunisien.

Vi kommer ta det där tåget, you know.

Om jag hunnit?

Gissa tre gånger.

Next level

Hej hopp, nu kör vi på tycker jag.

Hittills idag har jag:
¤ Jobbat min sista sommarschemalaga jobbepass
¤ Fixat ihop ett schema för höstens jobb
¤ Lämnat ovan nämnda schema till da boss
¤ Hälsat på pappa och Hjördis
¤ Hämtat en väska
¤ Köpt solcellsladdare
¤ Växlat pengar

Fortsättningsvis ska jag:
¤ Städa klart lägenheten
¤ Packa klart väskan
¤ Handla det sista inför imorgon
¤ På inflyttningsfika hos söta E
¤ Köra avstämning med brudarna (läs: skåla alkoholhaltigt för semestern)
¤ Betala räkningar
¤ Beställa kurslitteratur

Så om jag säger såhär... Att eh, önska mig lycka till?

ödets ironi.

När jag ska skriva "fikar" i min mobil, har den "rikare" som förslag.

HÖM. Fika eller bli rikare, liksom. Tough choice.

 (Jag tror den är bra för mig, min lilla HTC. Mig och min ekonomi.)

morgonstund

Idag blir det åka av, serni. Ett ordentligt jobbpass till att börja denna uuunderbara söndag med kanske? Följt av ett möte, en väskhämtning, lite sista-minuten-shopping inför imorgon och sen inflyttningsfika och firar-drinks på det? Och nånstans däremellan: Pengaväxling, räkningsbetalande, kurslitteratursbeställande. Måste hinna med att göra ett schema innan jag slutar jobba också.
Och packande, kanske. Och pussande.

Men allvarligt talat. Jag hade ALLA kläder tvättade OCH passet uppletat OCH började packa redan 1 1/2 dygn innan vi åker. Pappa måtte vara stolt!

Säg hej till publiken

Här sitter jag och kränger vinisar (druvorna då alltså) och skiter fullständigt i att hemmet är i desperat behov av genomgång och att den fina rosa resväskan i likartat behov av att bli packad.

Sånt kan man lägga energi på när man blir gammal, typ.

effektivisering.

Min vecka so far? Varsegoooda:

Måndag - Frukostbuffé med girlsen. Direkt till Nova, därefter till Lund. Träffade M. Sen direkt hem till Maddish på inflyttningsfika.

Tisdag - Uppe med tuppen. Ut och traska och sen städa lite. Till Tredenborg till fina farmor och därefter Bromölla för fina farfar och Marita. Mycket fika blev det...

Onsdag - Resan bokad!! En snabb fika på det, och en koll på lite valutainfo. Träffade mormor och Birgitta, lunchade. Träffade syster. Körde till Karlskrona. Fick kålpudding.

Torsdag - Vaknade hos mormor. Fick skalat ägg till frukosten. Åkte för some shopping, kom hem utan. Träffade Fanny och Maria. Körde till Karlshamn. Hälsade på pappsen på jubbet. Tände ett ljus på Stoffes grav. Körde direkt till centrum och mötte upp vackra Linda från förr i världen. Gick och käkade. Åkte hem snabbt som attans och slängde på omslagspapper på Maries inflyttningspresent. Åkte till Marie. Inflyttningsfikade med tjejerna. Gick en promenad med Madde och hennes inhyrda vovve.

... idag då? Kl. 9 var jag på plats hos duktiga Junior för att fixa klorna. Gick några ärenden på stan, hämtade ut paket, vattnade blommor och åkte hemom för att packa och slänga med gymväskan. Tillbaks till stan, lunch med Fisen och Madde. Elgiganten. iPod. (jo, jag köpte en. En rosa.) Till gymmet med Maddish. Tillbaka hem.

Och nu städar jag röven av mig medan tvätten går i källaren och sambon ligger och "vilar ögonen". Klockan sju ska vi befinna oss på finismiddag hemma hos finissyster i Färlöv. Tills dess planerade jag att bli klar med städning+tvätt+efterrätter (+ ev. handling till efterrätter.)

I'm on a roll, så att säga. Minst sagt.

Varning för dålig uppdatering:

Hit åker jag på måndag:


... Vad har ni för ursäkt?

 


Storm

Det stormar som satan ute och trots att jag var duktig och gick upp kvart i åtta för att komma ut på en lång promenad kröp jag till sängs efter att jag kommit tillbaka och fått i mig lite flytande frukost.
Nu är det snart dags för lunch och sen blir vidare från gymmet till finaste farmor i stugan.

strange things.

Vissa saker är konstiga. Rent av oförståeliga.

Som att sitta vid ett bord med en annan människa. Bara sådär.
Samma människa som man suttit med vid ett annat bord 2 år tidigare. Annat bord, annan stad, annan plats.
Samma människor. Vid ett bord.

Helt sjukt. Men så fruktansvärt roligt. Vissa människor fastnar. (Resten klänger jag mig desperat fast i själv.)

Lugna pucks

Sådärja. Nu har jag fått avreagera mig, städat undan, hunnit halvvägs genom tvättberget kläder och dessutom förberett en grym kycklingsallad (med egengjorda krutonger och hela jävla köret, heja!) tills min kära sambo kommer hem any minute.

Nu försöker vi igen. "Lägg i kundvagn"... CHECK!

Ödet vs. Mikaela: 2-0

68 kr. Så mycket fattigare blev jag efter dagens IKEA-besök.
... Nä, just det. Det kan man ju inte vara nöjd med. Så jag brummade vidare på egen hand bort mot Härlöv för att kolla in löpardojs och gardiner. Det gick sådär, visade det sig, eftersom samtliga affärer (utom ÖB, som fick agera stand-by) hade stängt sedan 10 minuter. Just det, det var Kristianstad vi bodde i...

Men ändå. 68 spänn blir man inte fattig på. Jag fortsatte min envetna kamp med lite nätshopping. Tänkte jag. Hann plocka på mig både lite reagrejer och ett par stövlar, och just när jag hittade ett par billiga löparskor som riktigt skrek att de ville bo hemma hos mig - så hänger sig sidan och mina 6 artiklar i kundkorgen raderas.

Jävlar. Inte nog med att ödet vill att jag bantar liksom, det vill se mig ekonomisk också.

Menmen, jag är inte den som är den. Jag är den andre. Den där andre som inte ger sig, utan sticker iväg till Nova Lund imorgon, first thing to do - där ska man väl kunna göra av med lite småslantar?


Guess who?

Gissa vem som vann diskussionen och får åka till IKEA idag?

Ledtråd: MOI!

Vakar

Jag och M har barnvaktat syster två bustroll ikväll. Hemgrillade hamburgare, Disneydags och popcorn.

Nu vakar jag. För syster själv är ute och brukar alkohol, och då kan det vara bra med en fylletaxi.
Tur det finns en hel del dåliga bloggar att kika igenom.

(Jag jobbar på att få med mig mr. M till IKEA imorgon. Kunde vara mys, tyckte jag. Mr. M var dock något mer tveksam. To be continued...)

Slagen hjälte.

Hektisk vecka + stenkul kväll igår = trött Mikaela.

Vi började med att dundersova till kvart över ett. Rätt sjukt.

Nu känns det som att den största utmaningen för idag blir att komma i jeansen utan att A) spy, B) trilla eller C) få panik och kasta de jävla jeansen hårt och aggressivt på golvet. Och stampa på dem. Och gråta.

Ödet vill att jag bantar.

När jag skulle göra middag igår visade det sig att kycklingspetten jag tagit upp för ugnsstekning luktade kattmat. Är det nån doft jag verkligen kräks av, är det kattmat. I soporna med dem, och hungrig och dan som jag var hade vi inte nåt annat tinat - dock bröd och pålägg i kylen som vi behöver bli av med.
Tänkte då istället lyxa till det med en varm macka och sallad till det, mums! Sagt och gjort, på med mackan på bakplåtspapper, på med pålägg och in i ugnen. Hoppas det går snabbt nu... men, vad är det som luktar?
Tittar in i ugnen och får se stora eldsflammor från plåten. Får plötsligt en syn av massa brandmän, innebrända ungar och vårt hyreshus nedbrunnet till grunden och inser att jag har alldeles för lite kläder på mig för att bli evakuerad av brandkåren.
Ut med mackjävlarna fort som fan, får hälla vatten på elden för att den ska slockna. Öppna dörrar och fönster, vrida på fläkten på max. HUNGRIG!
Aja, ner med plåten i disken med sig, på med aluminiumfolie istället och in med ny macka. 10 minuter senare har osten smält på mina två halvor, orkar inte vänta mer, ut med mackorna och ät kvinna! Funderar på sallad, skiter i vilket. Måste ha mat.
Ena halvan - med brie - skitäcklig. Slänga.

Resultat: En middag bestående av en halv dinkelbulle, fruktfat och några bitar mörk choklad. Stabilt som fan.


                                  Hur fan kan det börja BRINNA i ett BAKPLÅTSPAPPER?


Jag kan blogga, jag är inte rädd.

Saker som hänt sen sist:

- Vi stack till Stockholm och Lisö och levde idyll-liv över helgen. Vi blev bortskämda med sommar, billig shopping och god mat och dryck. Underbart!

- Jag snittar fortfarande på 70% jobbtakt. Idag är min tredje jobbdag denna veckan - av tre möjliga - men ändå på något konstigt vänster min tredje semesterdag samtidigt. Det känns dock som att det är nåt som inte riktigt stämmer där.

- Jobbplaner för hösten är spikade. Återstår: Sätta ihop ett schema till chef nr. 2 och flörta in sig hos chef nr. 1. 

- Jag längtar halvt ihjäl mig tills vi drar utomlands en vecka. Nästa fredag bokar vi resa, följande måndag hoppas vi på att få komma iväg.

samt:

- Jag har insett att jag är en sorglig figur som trots att jag jobbar på det fortfarande låter mig irriteras över energitjuvar. HÅLL KÄFT OCH LÅT BLI ATT BERÄTTA HUR JAG SKA SKÖTA MITT JOBB, KVINNA! Eller gör det åt mig, för guds skull, när du ändå är i farten.

... sådär. Phu. En powernap och ett träningspass på det här kanske?

Lill-lördag!

Efter en strulig dag på jobbet håller jag nu på att tvätta upp hela vårt liv med kläder. Extra roligt onsdagsgöra när torktumlaren FORTFARANDE är kiss kass värdelöst sönder. Skönt att ha en kväll med girlsen att se fram emot iallafall!

Imorgon eftermiddag drar jag och M till Stockholm över helgen! Ska bli sååå skönt!
(Och något trevligare med rena kläder.)


Soffliggande tisdag

Efter att jag vaknade med huvudvärk åkte vi iväg en sväng i eftermiddags för att titta på kök och kakel, innan vi kröp ner i soffan med duntäckena framför simningen. Powernap och middag på det - sen släppte jag iväg M  till Tingsryd för att titta på hockey och kröp själv tillbaks ner i soffan.

Och '2 1/2 män' är ju rätt bra har jag hört.


Får man dö nu?

Jag har gästspelat på gamla servitrisjobbet i helgen. 11 timmar i lördags och 9 igår. Sen gick jag hem och dog en stund på soffan och tackade Gud för att han uppfann måndagar.
Idag tog vi således sovmorgon. Igen. Undertecknad förflyttade sig senare till liknande (liggande) position i soffan med en färdiggjord ålamacka till frukost medan sambon åkte för att jobba med huset. NU är det helt plötsligt tänkt att jag ska spankulera ner på stan för att träffa fina Fisen och Johanna för lite catching up. Hur tänkte jag där? Fixar jag det? Överlever jag? Får man dö nu?

Äh. Inte då. Det ska bli jättetrevligt. Om jag kommer in i duschen nån gång och får bort fisklukten från håret, vill säga. Annars blir det inte fullt lika trevligt.


Friday, I'm in love.

När klockan ringde ikapp med att en ny UVI byggde bo i min stackars kropp imorse drog jag mig ur sängen på märkbart dåligt humör - och hittade en jättefin lapp i badrummet från M som han smugit dit under natten. Livet blev lite roligare, lite lättare, och jobbdagen kändes plötsligt inte längre lika överjävlig.

Men överjävlighet till trots har dagen segat sig fram, långsammare än i snigelfart, och nu väljer hon mellan en promenad i solen, städning och ärenden eller en powernap i den obäddade sängen. Om vi slänger in en tvättid där mellan 16-19, tror ni jag hinner alla tre?

Fredag? Pyttsan!


Feng shui

Apan skriver om Feng Shui och om hur hon rensar hemmet på allt som inte används.
När jag läser det slås jag av en snilleblixt - det är ju det jag gör! Hokus pokus eller ej, feng shui handlar i grund och botten om att göra sig av med materiella saker som bara tjänar till att sno energi (= inte används) samt att genom att rensa bland sina ägodelar och hem (= städa ur skiten en gång för alla) nå det lugn inom sig som hemmet (förhoppningsvis) speglar.

Så nu feng shui:ar jag. Det låter för övrigt mycket häftigare än 'storstädar':
Jag rensar garderoberna, för jag mår dåligt av att veta att där ser ut som fan.
Jag sorterar i skåpen, för jag blir lugn av ordning och reda.
Jag köper boxar till räkningarna på IKEA, för jag vet att innan de förbannade papprena når fram till pärmarna ligger de ändå bara på köksbordet och skräpar.
Jag gnuggar lister och vägguttag, helt enkelt för jag vet att de inte har blivit gnodda på på ett bra tag.

Och inte nog med det. Jag feng shui:ar mer än hemmet. Plånboken till exempel; för att jag suger på ekonomi.
Kylskåpet; för att jag tröttnat på färdigmat och halvfabrikat.
Hjärnan; för att där har samlats en hel del skräp genom åren.
Framtiden; för att sommaren snart är slut och jag går på termin 3 vid högskolan och möter en lång mörk höst med öppna armar.

Tack Apan, för att du feng shui:ar och öppnar ögon! Nu har jag bara hallen kvar. Och resten av skåpen. Och förrådet. Och bilen.

(Nu ska jag ut och springa. Joho'rå. Jag feng shui:ar nämligen livet också.)

The American style

Det får bli en amerikansk cheesecake. Med svenska jordgubbar. Värsta svengelskan, höhö.
Dessutom får den göras i långpanna eftersom min springform fortfarande bor hos Anna i Hässlehåla.

Jaja. Det blir nog bra.

Efter måndag...

Efter en helg som denna förtjänade jag en något segstartad vecka. Måndagen ägnades åt ingenting alls, avverkade visserligen sovrummet i Operation: Få Ordning I Hemmet, men inte mycket mer än så. Svärföräldrarna bjöd på grillade hamburgare och räkningarna betalades. Typ.

Ikväll är vi bjudna till Färlöv igen, för lite middag med jobbarkompis nerflugen från Stockholm. Jag tog på mig roligheten med att göra efterrätt, så för tillfället väljer jag mellan amerikansk cheesecake, hederliga brownies med valnötter och grädde, vanlig chokladmousse och vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar.

Men först - fixa naglarna hos duktiga Junior, sen handla och städa badrummet. Sen! Sen blir det köksstök.

Wonderful.

Underbar helg. Say no more.

Operation: Få Ordning I Hemmet fortsätter. Och sådär.

RSS 2.0